• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Malzeme Döküm Sayfası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mtozer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office2000
Merhaba;

"listele" butonu ile

Bu hali ile malzemeleri sorgulaya biliyorum. Ancak Sorguladıgım malzemeyi çift tıklayınca "Malzeme" text boxlarına sıra ile eklemesini. Malzeme yanındaki textboxlara girecegim miktarları da en sona toplayıp yanındaki (Toplam/3) textbox a 3 e bölmesini istiyorum.

http://www.dosya.tc/server4/7tuvyb/Malzeme_Formu_1.xls.html

İyi çalışmalar

Bu arada sorgu textbox' una büyük harf ile SİYAH yazınca listbox a listeliyor. Örneğin SİYAH SAC M7 çift tıkladıgımda Malzeme bolmesindeki ilk Textbox'a atmalı. İkinci çift tıkladığımı bu bölmede 2. text box'a 3....

Amacim şu; userform a girdiğim verileri tablodaki grup1-2-3-4.. Hucrelerine aktarmak. Cesitli malzemelerimiz var bunların agırlıklarını tek tek girip topluyoruz. Bu bizm malzeme listemiz oluyor. Ilk ıkı malzeme için yapabilirsek gerisini tamamlayabilirim.

Tesekkur ederim tam istediğim gibi olmuş. Son olarak Grup1 checkbox secilip ekle dendiğinde Malzeme ismi ile toplam değerlerini Excel tablosunda ki Grup1 hücrelerine yazdırabilirsek sorun tamamdir.

Tesekkur ederim tam istediğim gibi olmuş. Son olarak Grup1 checkbox secilip ekle dendiğinde Malzeme ismi ile toplam değerlerini Excel tablosunda ki Grup1 hücrelerine yazdırabilirsek sorun tamamdir.

Merhaba
"MLZM.KODU" Sütunu var nereden eklenecek?
Toplamlar "MİKTAR" Sütununamı eklecek
Bölünen toplamlar hangi sütuna yazılacak.

Malz. Adı "e6" top/3. "k6" toplam "m6" hucrelerinden itibaren.
Yalnız ben temizle butonunu yaptım. Temizle dedikten sonra yeni giriş yapmıyor. Formu kapatmak gerekiyor. Sebep ne olabilir?

Yalniz tabloya aktarırken grup1 grup2 3-4-5-6-7 checkbox sartlandırması gozonunde bulunmali. Yani grup1 secili iken tabloda ki grup1 e atmali. Grup2 secili iken tablodaki grup2 ye atmali.

Malz. Adı "e6" top/3. "k6" toplam "m6" hucrelerinden itibaren.
Yalnız ben temizle butonunu yaptım. Temizle dedikten sonra yeni giriş yapmıyor. Formu kapatmak gerekiyor. Sebep ne olabilir?

Ek dosyayı inceleyiniz.
"Userform" üzerinde bulunan "Checkbox.Caption" daki " mesela "1. GRUP"
Yazılışı ile sayfada tamamen (örnek dosyadaki gibi) aynı olmalıdır.
Sayfadaki "1. GRUP" tablosu ile diğer grupların biçimleri ve sütun adetleri
aynı olmalıdır.
Temizleyen kodlarınızıda eklerseniz bakalım.
İnceleyiniz. http://s6.dosya.tc/server4/ve9cd8/Malzeme_Formu_1.zip.html

Elinize saglık. Sorunsuz calisiyor. Dosyayı yarın yollayabilirim. Ancak soyle soyleyeyim; Buton3 e TextBox1.Value = " "
....
TextBox209.Value = " "

Diye atadım. Ancak formu kapatmayınca yeni sorgulama yapmıyor.

Elinize saglık. Sorunsuz calisiyor. Dosyayı yarın yollayabilirim. Ancak soyle soyleyeyim; Buton3 e TextBox1.Value = " "
....
TextBox209.Value = " "

Diye atadım. Ancak formu kapatmayınca yeni sorgulama yapmıyor.
Merhaba
Tam olarak bu mesajınızdaki gibi yaptıysanız; tüm "Textbox" ları temizlemek yerine boşluk karakteri eklemişsiniz.
"TextBox209.Value = """ böyle veya aşağıdaki gibi kısaca yapın.
Kod:
 For j = 1 To 209
Controls("Textbox" & j) = Empty
[COLOR="RoyalBlue"]If j < 8 Then Controls("CheckBox" & j).Value = False[/COLOR]
Next
Mavi bölüm "CheckBox" lar için

Tesekkur ederim. Yarın deneyecegim. Texbox u bosaltmak için "" bunu da denemistim olmamişti. Sizin yukarıdaki son verdiğinizi de deneyecegim. Birde son olarak bu tablo içerisindeki atanan degerleri kapalı bir excel sayfasına tek satırda farklı sutunlarla nasıl aktarıp geri sorgulayabiliriz. Yani bunun için bir database oluşturabiliriz. Sorgulama yaptiğimda tekrar degerlerin kendi yerine yerleşebilecegi. Bu çok zor olur mu

Son düzenleme:
Bu arada zahmet veriyorum. Bunun farkındayim ancak bende sadece yok sayılacak kadar temel var. Branşım farklı. Ihtiyac oldugundan sizden yardım talep ediyorum. Tesekkur ederim.

Tesekkur ederim. Yarın deneyecegim. Texbox u bosaltmak için "" bunu da denemistim olmamişti. Sizin yukarıdaki son verdiğinizi de deneyecegim. Birde son olarak bu tablo içerisindeki atanan degerleri kapalı bir excel sayfasına tek satırda farklı sutunlarla nasıl aktarıp geri sorgulayabiliriz. Yani bunun için bir database oluşturabiliriz. Sorgulama yaptiğimda tekrar degerlerin kendi yerine yerleşebilecegi. Bu çok zor olur mu

Merhaba
Eki inceleyiniz.
Dosyada 3 adet grup sayfası bulunuyor isim yazılışına dikkat ederek 7 taneye
tamamlayın, 2. formda bulunan listeden seçerek 1. forma alabilirsiniz
.
http://s3.dosya.tc/server6/uaqtjl/Malzeme_Formu_2.zip.html

Çok verimli olmuş. Elinize sağlık. Ancak istediğim bu değil aslında; Excel sayfasındaki tabloda "BE1" Hücresinde bize ait sayfa numaraları var (12-12356)/(2-3256) gibi. amacım bu excel sayfasındaki tabloyu oldugu gibi 7-8 Grubu birden başka bir excel sayfasına alt alta aktarıp, daha sonra bu tabloya sayfa numarasını girerek çağırmak.
Yani hazırlanan malzeme listesini olduğu gibi daha sonra tekrar görebilmek.

Bu arada sorgulama için bu excel kitabı içerisinde aynı sayfayı kopyalayıp. 1. Sayfa anlık döküm için 2. sayfa ise sorgulama için kullanılabilir. 3. Sayfa ise veri tabanı olarak kullanılabilir diye düşünmüştüm. Aslında veri tabanı olarak ikinci bir excel kitabı olsa bu kitabı açmadan veri aktarımı ve sorgulama yaptırılabilir mi birde ağ içerisinde çalışacağı için biraz tereddüt yaşıyorum.

Kayıt için birsey yapabildik mi plint hocam. Birde textbox lar 4 digit sonra otomatik gecerse o da fena olmaz. :) 0,001

Kayıt için birsey yapabildik mi plint hocam. Birde textbox lar 4 digit sonra otomatik gecerse o da fena olmaz. :) 0,001

Merhaba
Siz kaydı tutulacak verilere göre sayfalar (veya kapalı dosyalar) hazırlayıp,
takıldığınız yerlerde örnek dosya ekleyerek adım adım yardım isterseniz daha kolay ve iyi netice elde edilir. Mesela yukarıda eklediğim dosya ile sizin istediğiniz dosya düzeni arasında hiç benzerlik sağlanamadı.

Birde textbox lar 4 digit sonra otomatik gecerse o da fena olmaz. :) 0,001
Bu istediğiniz "Form1" için ise her "TextBox" için (geçeceği textboxa göre)aşağıdaki şekilde kod eklemelisiniz.

Kod:
Private Sub TextBox18_Change()
If Len(TextBox18.Value) = 5 Then Me.TextBox19.SetFocus
End Sub

Bu yapılan kaydı yerine cağırmak için ise yeni bir sayfa mı eklemek gerekli bilemiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri