• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroyu Sil Makrosu

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba arkadaşlar. Ekteki dosyada basit bir makro var. Bu makroyu silen bir makro yapmaya çalıştım ama yapamadım. Böyle bir makro yapmak olası mı ? Herkse iyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Sub sil()
Set modul = ActiveWorkbook.VBProject.VBComponents("Module1")
ActiveWorkbook.VBProject.VBComponents.Remove (modul)
End Sub

Ayrıca aşağıdaki linkte bu konuyla ilgili çok sayıda kod örnekleri mevcuttur.

http://www.cpearson.com/excel/vbe.htm

Sayın leventm ilginize çok teşekkür ederim. Ancak ben kodu uygulayamadım. Vaktiniz olur da yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

Yapmanız gereken eklediğiniz dosyadaki modüle bu kodu kopyalayın sonrada bir butona bağlayarak çalıştırın. Module1 in tamamen silindiğini göreceksiniz.

Sayın leventm, sil makrosunu çalıştırdığımda şu ibare çıkarak hata veriyor :

Run Time error '1004' :

Methos 'VBProject' of object '_workbook failed'

Merhaba.
Ben çalıştırdım hata vermedi düzgün çalıştı.Ve Modül1'i sildi.:cool:

Merhaba sayın sezar. Rica etsem bunu basit bir dosya yapıp konuya ekler misiniz !!!

Merhaba.
Dosya ekte.:cool:

Teşekkürler

Sayın leventm, yardımınız için çok teşekkürler. Sorun bilgisayarda imiş. Kodu başka bilgisayarda denedim, normal çalıştı. Çok işime yarayacak. Çok teşekkür ederim.

Sayın sezar size de ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

Merhaba,
Aslında bu bir sorun değil.Şu aşamaları uygulayın ve makroyu tekrar çalıştırın:

1. Araçlar menüsünden, Makro'yu seçin, sonra Güvenlik seçeneğini tıklatın.
  2. Güvenilir Kaynaklar sekmesinde Visual Basic Project erişimine güven onay kutusunu işaretleyin.

Sayın bedersu verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler. İlk fırsatta deneyeceğim.

Merhaba arkadaşlar. Üstadların sayesinde makro silmeyi öğrendim. Bir sayfa altındaki makroyu (private) makro nasıl silinir (makro ile), bunu bilen var mı ?

Çok Teşekkürler sayın Zafer, sağlıcakla kalın. Sizlerin varlığı, bizlere ekstra ekstra moral oluyor.

Geri