Merhabalar
Excelde makro kaydet ile aşağıdaki işlemi kaydettim. İşlemi açıklamak gerekirse, aktif sayfadaki B2 satırını RESMİ diye kayıtlı sayfada B3-B24 hücrelerinde arayacak, arama sonucunda B2 hücresindeki değeri bulursa aynen yazacak, bulamazsa yok yazacak. Sonrasında bu formülü B2'den B11'e gelecek kadar aşağı, B sutunundan CW sutununa kadar sağa kopyalanacak. B2 hücresine bu "=DÜŞEYARA(B2;RESMİ!$B$3:$B$24;1;0)", CW hücresine ise şu formül "=DÜŞEYARA(CW2;RESMİ!$B$3:$B$24;1;0)" yazılacak. Yani B2 hücresine yazılan formül on satır aşağı ve yüz sütün sağa kopyalanacak. Sonra B2'deki değer RESMİ sayfasınad C, D, E ... sutununda var mı diye bakılacak ve aynı işlem tekrarlanacak. RESMİ sayfasında 920 sütün olduğu için bunu elle yapmak çok zor oluyor. anlatmak istediğim şeyi yapmak için yol gösterecek ya da yapabilecek biri olursa şimdiden teşekkür ederim. Dosyayı da ekliyorum.
Range("B14").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=VLOOKUP(R[-12]C,RESMİ!R[-11]C:R[10]C,1,0)"
Range("B14").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("B14:B23"), Type:=xlFillDefault
Range("B14:B23").Select
ActiveWindow.SmallScroll Down:=3
Range("B24").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=COUNTIF(R[-10]C:R[-1]C,""#YOK"")"
Range("B25").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=10-R[-1]C"
Range("B14:B25").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("B14:CW25"), Type:=xlFillDefault
Range("B14:CW25").Select
Excelde makro kaydet ile aşağıdaki işlemi kaydettim. İşlemi açıklamak gerekirse, aktif sayfadaki B2 satırını RESMİ diye kayıtlı sayfada B3-B24 hücrelerinde arayacak, arama sonucunda B2 hücresindeki değeri bulursa aynen yazacak, bulamazsa yok yazacak. Sonrasında bu formülü B2'den B11'e gelecek kadar aşağı, B sutunundan CW sutununa kadar sağa kopyalanacak. B2 hücresine bu "=DÜŞEYARA(B2;RESMİ!$B$3:$B$24;1;0)", CW hücresine ise şu formül "=DÜŞEYARA(CW2;RESMİ!$B$3:$B$24;1;0)" yazılacak. Yani B2 hücresine yazılan formül on satır aşağı ve yüz sütün sağa kopyalanacak. Sonra B2'deki değer RESMİ sayfasınad C, D, E ... sutununda var mı diye bakılacak ve aynı işlem tekrarlanacak. RESMİ sayfasında 920 sütün olduğu için bunu elle yapmak çok zor oluyor. anlatmak istediğim şeyi yapmak için yol gösterecek ya da yapabilecek biri olursa şimdiden teşekkür ederim. Dosyayı da ekliyorum.
Range("B14").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=VLOOKUP(R[-12]C,RESMİ!R[-11]C:R[10]C,1,0)"
Range("B14").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("B14:B23"), Type:=xlFillDefault
Range("B14:B23").Select
ActiveWindow.SmallScroll Down:=3
Range("B24").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=COUNTIF(R[-10]C:R[-1]C,""#YOK"")"
Range("B25").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=10-R[-1]C"
Range("B14:B25").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("B14:CW25"), Type:=xlFillDefault