Makroyu parametrik yapmak

Excel Vers. ve Dili
2015, Türkçe
Merhabalar

Excelde makro kaydet ile aşağıdaki işlemi kaydettim. İşlemi açıklamak gerekirse, aktif sayfadaki B2 satırını RESMİ diye kayıtlı sayfada B3-B24 hücrelerinde arayacak, arama sonucunda B2 hücresindeki değeri bulursa aynen yazacak, bulamazsa yok yazacak. Sonrasında bu formülü B2'den B11'e gelecek kadar aşağı, B sutunundan CW sutununa kadar sağa kopyalanacak. B2 hücresine bu "=DÜŞEYARA(B2;RESMİ!$B$3:$B$24;1;0)", CW hücresine ise şu formül "=DÜŞEYARA(CW2;RESMİ!$B$3:$B$24;1;0)" yazılacak. Yani B2 hücresine yazılan formül on satır aşağı ve yüz sütün sağa kopyalanacak. Sonra B2'deki değer RESMİ sayfasınad C, D, E ... sutununda var mı diye bakılacak ve aynı işlem tekrarlanacak. RESMİ sayfasında 920 sütün olduğu için bunu elle yapmak çok zor oluyor. anlatmak istediğim şeyi yapmak için yol gösterecek ya da yapabilecek biri olursa şimdiden teşekkür ederim. Dosyayı da ekliyorum.

Range("B14").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=VLOOKUP(R[-12]C,RESMİ!R[-11]C:R[10]C,1,0)"
Range("B14").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("B14:B23"), Type:=xlFillDefault
Range("B14:B23").Select
ActiveWindow.SmallScroll Down:=3
Range("B24").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=COUNTIF(R[-10]C:R[-1]C,""#YOK"")"
Range("B25").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=10-R[-1]C"
Range("B14:B25").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("B14:CW25"), Type:=xlFillDefault
Range("B14:CW25").Select

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bence örnek dosyanızı paylaşıp destek isteyin.

Linke örnek dosyanızı yükleyebilirsiniz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Eklediğiniz dosyada B2 hücresine dediğiniz formülü yazarsanız döngüsel başvuru oluşur.

B2 hücresinde aramak istediğiniz değer nedir?

Excel Vers. ve Dili
2015, Türkçe
B2 hücresinde aramak istediğim bir şey yok aslında B2-B11 hücrelerinin RESMİ sayfasında bulunan herbir sutünda kaç defa geçtiğini bulmak istiyorum

TARAMA sayfasında b23 ve daha alt satırlara bakarsanız yapmak istediğim şeyi görürsünüz aslında. Amacım, TARAMA sayfasında her sütununda 2 ve 11. satırlar arasında bulunan değerlerin RESMİ sayfasının her sutünunda 3 ve 24. satırları arasında bulunan değerler içinde kaç tane olduğunu bulmak. RESMİ sayfasında 920 kolon olduğu için işlemi manuel yapmak çok zor oluyor. Benim yapmak istediğim TARAMA sayfasında bulunan ve B23-B34, B36-B47'de var. bunu 920 sefer alt alta yazıp formül içersinde değişen şeyleri yazabilecek bir makro. yapmak istediğim şeyi yapıyorum ama manuel yapmak çok zor olduğundan buna ihtiyaç duyuyorum. Bir yöntemin bulamazsam manuel yapmaya devam edeceğim.