• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroyu ikinci bir sayfada çalıştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ormann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Arkadaşlar ekteki örnek dosyamdaki userformda 3 adet texbox var bunların içerisine metin girdiğimde a4 sayfasında a11,a12,a13 satırlarında işlem yapıyor.Benim istediğim aynı texbox lardan veri girdiğim zaman ve yine aynı makronun a5 sayfasında da a11,a12,a13 satırlarında çalıştırabilirmiyiz.?Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Örneği inceleyin.

Ekli dosyalar

Sayın Leumruk hocam dediğiniz şekilde yaptım ama a5 sayfasında veriler gözükmedi.Texbox'un özellikler kısmından Controsource A4!A11,A4!A12,A4!A13 olarak ayarlmıştım .Bundan dolayı a5 sayfası tanımlı olmayabilir mi ?.Bunu nasıl düzenleyebiliriz?

Ekli dosyalar

2 nolu mesaja bu durumu eklemiştim. Sanırım mesajlarımız çakıştı. 2 nolu mesajdaki dosyayı inceleyin. Sayfa tanımlarını kaldıracaksınız. Örneğin A4!A12 yerine sadece A12 yazacaksınız.

Sayın Hocam ben yanlış izah etmişim .Çok özür diliyorum.Benim demek istediğim a4 sayfasındaki userformdan giriş yaptığım zaman hem a4 sayfasında hemde a5 sayfasındaki ilgili satırda aynı anda aynı işlem yapılacak o şekilde olabilir mi?

2 nolu dosyayı güncelledim. Deneyin sorun çıkarsa inceleyelim. Biraz aceleye geldi.

Sayın hocam ben bir fark göremedim.Her hangi bir deiğişiklik olmadı gibi

Hocam teşekkür ederim.istediğim şekilde olmuş ellerinize sağlık .konuyla bağlantılı değil ama aynı makroya şöyle bir şey yapabilirmisiniz ?
texboxlardan herhangi birine veri girmediğim zaman veri girilmeyen satırlar gizlensin hangisinde veri varsa o satır gözükebilirmi?

Dosyayı isteğinize göre güncelledim.

Sayın hocam ellerinize sağlık .Tam istediğim şekilde olmuş.Yalnız userformdan girilen veri a4 sayfasında tamamı gözükürken a5 sayfasında ise bir kısmı gözüküyo.Örnekteki gibi

Ekli dosyalar

Sayı hocam makroda şu alanı değiştirdiğimde deg = Array("A5", "A4") bu sefer a4 sayfasının verilerinin tamamı gözükmüyo

2 nolu mesajdaki dosyayı güncelledim. Enine boyuna denedim, hata olmaması lazım. Yinede belli olmaz, kul yapısı...
Tüm işlemler userformda bitecek şekilde düzenledim.

Sayın hocam gecenin bu yarısında sizi bu kadar yorduğum için çok özür diliyorum.Tekkrar tekrar dosyayı değişitirdiğim için yine özür diliyorum.Dosyada tekrar değişiklik yaptım .Acaba userformu veri girişi sayfasından çalıştırdığımda sadece a4 ve a5 sayfasındaki ilgili satırlarda işlem yapabilirmi veri girişi sayfasında herhangi bir satırda gizlenme veya açılma olmayacak.Ayrıca texboxlara biraz fazla metin girdiiğim zaman makronun sonunda : Sheets("A5").Range("A11") = s1.Range("A11") ilgili alanda sarı renkli hata beliriyo.

Ekli dosyalar

Syn. ormann,
Kodu hazırlamak sorun değil; ancak ne istediğinize tam olarak karar vermeniz gerekiyor. İstediğinizin bir amaca hizmet etmesi gerekiyor. Yoksa sürekli fikir değiştirmek zorunda kalırsınız. Buna paralel olarak kodları sil baştan yazmak zorunda kalırız. Yani etrafımızda döner dururuz ve hiçbir sonuç elde edemeyiz. Bana mantıklı gelmeyen nokta şu: veri sayfası'na üçüncü bir veriyi neden ekleyeceğiz? Ayrıca bu sayfada belirttiğiniz hücreler birleştirilmiş hücre değil. Diğer sayfaların formatından farklı. Kodu eklemek sorun değil. Kodların sonuna Sheets("verisayfası").[a11]= s1.[a11] yazdığımızda kodları bu sayfayada aldırırız. Satır gizleme kodlarını da sildiğimizde diğer isteğinizde çözülür.
Kesin kararınızı verin dosyayı ondan sonra hazırlayayım.

Veri sayfasına veri ekleme yapmayacağız hocam.Sadece userformu veri sayfasından çalıştırıp.işlem a4 ve a5 sayfasında olacak veri sayfasında satır genişleme ve gizlenme olmayacak

Sayın Hocam birde şunu öğrenmek istiyorum.satırı manuel olarak genişlettiğimde satır genişiliğ 380 oluyor fakat makro ile 205 ,50 oluyo bunu 380 olarak yapma gibi bir durum olabilirmi ?

Merhaba,
Örneği inceleyin:

Ekli dosyalar

Sayın Leumruk hocam sizi bunca zahmete soktuğum için çok özür diliyorum.Vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı size çok teşekkür ederim.Dosya tam istediğim şekilde olmuş ellerinize sağlık

Son düzenleme:
Geri