- Excel Vers. ve Dili
-
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sayın:alfaozsn halit3 bey
öncelikle üslubumun kötülüğü üslubunuzdan kaynaklanmıştır. yoksa forumda kimseye karşı saygısızlığım olmamıştır. burada kimseyle tartışmak için bulumuyorum. bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum ancak siz herkesi sizin gibi ileri düzey makro biliyor gibi görürseniz bu gereksiz tartışma sürer gider.
sadece dediğiniz şekilde de yaptım ben de bi sorun var sanırım çünkü yine istediğimi yapamadım.
adım adım yazayım yaptıklarımı da eksiğim varsa söyleyin.
-dosya işlemleri adlı belgeyi açtım
-sayfaları çalışma kitabı yap içindeki makroları sil butonuna tıkladım.
-klasöre gözat sekmesi açıldı ve makrosuz kaydedeceğim belgeyi kaydettiğim dosyayı seçtim.
-dosya içine "Sayfa1" adında bir belge kaydedildi. bu belgeyi ekledim.
-daha sonra "bu sayfayı çalışma kitabı yap makroları sil" düğmesine tıkladım.
-"dosya adını değiştirebilirsiniz" diye bir pencere açıldı.
-dosya adını "alperen" olarak değiştirdim.
-aynı sekme tekrar açıldı.
-dosya adını tekrar "alperen" olarak değiştirdim.
-klasör seçmem için bir pencere açıldı ve asıl belgeyi kaydettiğim klasörü seçtim.
-çıkan sonuçları ekledim.
şimdi söylediklerinizi yaptığıma göre nere hata yaptığımı söyler misiniz. kusura bakmayın ben bu işlerde acemi olduğum için yürümeden önce emeklemeyi öğrenmem lazım.
Ben bu işlerde acemiyim diyorsunuz hitaplarınız hiç acemi değil herhelde farkında değilsiniz. bakmak ile incelemek arasında çok büyük bir fark var.
bilmiyebilirsiniz, ama kimseye bilmişlik yapmayın kelimesi çok ağır burada sadece Allah rızası için yardımcı olmaya çalışıyorum sizden hiçbir menfaatim yok.
1 nolu mesajdaki sorunuza bakınca baya bir şeyler biliyormuş gibi gözüküyorsunuz. bu tür sorular excelde baya yol almış kişiler tarafından genelde dili getirilir.
Kod:
makrolarla düzenlediğim sayfayı farklı kaydet dediğimde makrosuz sadece düzenlenmiş sayfaların olduğu bir excel sayfası açılsın istiyorum bu mümkün müdür?
kendi dosyana yukarıda bu kodları ekliyerek gönderdim. siz düğmelere sırasıyla tıklamışsınız düğmelerin her biri ayrı işler yapıyor yani hepsine sırası ile tıklamıyacaksınız. düğmelerin bir tanesi yanlız aktif sayfayı dosya yapıyor diğeri ise dosyadaki bütün sayfaları ayrı bir dosya yapıyor.
bu durumda benim size yardımcı olmam uygun olmuyacağını düşünerek size iyi çalışmalar diliyorum.