• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroyla Sayfalar bölme ve pivot oluşturma

Merhaba arkadaşlar,

Sabahtan beri uğraşmama rağmen malesef çözemedim, sonuç olarak sizlerden yardım talep ediyorum.

Sorunum şöyle, "BİLGİLER" sayfasında 100bin satıra yakın bilgim var.Bu nedenle örnek bir dosya gönderiyorum. Bu bilgilerini kullanarak "S1" sayfasındaki gibi bir pivot tablo yapıyorum.

Yapmaya çalıştığım "BİLGİLER" sayfasındaki isim sütunundaki aynı isimli satırları yeni bir dosya ya kopyalamak daha sonrada "S1" sayfasındaki koşullarda pivot yaratmaktadır.
Bölyece BİLGİLER sayfasındaki satıları isimlere göre ayrı dosylara atmış olacağım hemde her isim için o dosyalarda belirlediği koşullarda pivot yaratmış olacağım.

Kısacası tüm isimler dosyasında bilgileri, ahmet ve mehmet diye iki dosyaya ayırmak istiyorum.,

Herkese şimdiden teşekkürler,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
.

Bazı sorular sormak istiyorum.

1. Neden makro?

2. Verileri neden bu şekilde her ism için parçalıyorsunuz?

Önerim:

1 Tüm isimler dosyanız veri tabanınız olsun.

2. Bu veri tabanına bağlı olarak bir dosyada bir PV üretin.

3. Bu üretilen dosyayı dilediğinzi dosya kadar kopyasını çıkarın.

.

Tüm isimler dosyamda 100-150bin satırlık bir kayıt oluşuyor. Bu kayıtlar yaklaşık 60-80 isime ait her isim için bu dediğim işlemleri (pivot) yaptıktan sonra ayrı ayrı kişilere göndermem gerekiyor. Bu nedenle dosyadaki isimleri ayırmak istiyorum. Bir isimin bilgilerini diğer isime göndermemem gerekiyor malesef. Elle bu işlemi yapmak çok zor oluyor. Makro ve foksiyonlarla denedim fakat başaramadım. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Arkadaşlar , sanırım sayfalara böyle işlemi durumu karmaşıklaştırıyor. Sadece tüm isimler dosyasındaki kayıtları makro ile belirtilen koşullarda "S1" sayfasındaki gibi pivot yapabilirmiyiz.
Teşekkürler,

Geri