• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroyla matematiksel işlem

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gertt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Merhaba.
Eklediğim dosyada makroyla bir dizi matematiksel işlem yapılması gerekiyor.Gerekli açıklamaları belirttim.Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sn gertt

Dikkat ediyorum hep benzer mantıkta sorular soruyorsunuz. Bunlar ödev sorularımıdır?

Sorunuz içinde aşağıdaki kodu deneyebilirsiniz.

Kod:
Sub hesapla()
son = [b65536].End(3).Row
Range("d5:d" & son).ClearContents
For a = 5 To son
If [h2] = 0 Then
Cells(a, "d") = Cells(a, "b")
Else
If Cells(a, "c") = 0 Then
Cells(a, "d") = Cells(a, "b")
Else
Cells(a, "d") = Cells(a, "b") - Cells(a, "c") / [h2]
End If
End If
Next
End Sub

Levent bey merhaba.
Kendimce program hazırlıyorum.Takıldığım yerleri de sormak zorunda kalıyorum.Ayrıca öğrenci de değilim.
Hayırlı akşamlar.

Levent bey merhaba.
Kendimce program hazırlıyorum.Takıldığım yerleri de sormak zorunda kalıyorum.Ayrıca öğrenci de değilim.
Hayırlı akşamlar.

Lütfen beni yanlış anlamayın. Ödev sorusu derken bunu eleştiri olarak yazmadım. Soru sorma tarzınız bir ödev mantığını andırıyor. Bu soru sorma tarzınızıda takdir ettiğimi belirtmek istiyorum. Soru içindeki açıklamalarınız son derece aydınlatıcı.

Levent bey,estağfirullah."Bilmiyorsan bir bilene sor."cümlesi benim ölçümdür.Sayenizde bu forumda bilmediklerimizi öğreniyor ve kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz.Etrafımızdaki insanlar bunları nasıl öğrendiğimizi sorduklarında bu adresi gösteriyor,onlarında bir şeyler öğrenmesine vesile oluyorsunuz.
Sizler de gurur ve kibire kapılmadan yola devam ettiğiniz sürece Allah ilminizi daha da artıracak ve isminizi yüceltecektir.Ancak sizin ilminizin zekatı da biz aciz talebelere bunu öğretmektir.Soru sormayı da bu forumda sorularımıza cevap veren ve ilgilenen arkadaşların yönlendirmeleriyle öğrendik.Bu faydalı formun başarılarının daim olmasını dilerim.Hayırlı geceler.

Geri