• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroyla köprü oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
office 2007 Türkçe
arkadaşlar makroyu kullanarak köprü oluşturmak yada başka bir çalışma sayfasındaki köprüyü taşımak istiyorum, yardımcı olabilir misiniz?

hocam ekler açılmıyor bir türlü. köprüyü "düşeyara" mantığıyla yada bir makroyla başka bir sayfadan taşımak istiyorum. id lerden tanıyarak yeniden de oluşturabilir. ama nasıl olacağını bilmiyorum.

:) hocam yanlış anlamanızı istemem ama o dosyayı buraya ekleyemem. sanırım olayı tam olarak açıklayamıyorum ama tekrar deniyorum baştan;

bir excel çalışma sayfasındaki köprü kurularak erişilen dosyaları başka bir excel sayfasında aynı köprülerle görmek istiyorum.
bunun için makro kullanmam gerekli yada kod yazmam gerekli. örneğin kod yada makro şunu anlatmalı:

sayfa1'in A10 hücresindeki köprüyü sayfa2'nin A10 hücresine getir. bunun koşulu ise sayfa1'in A1 hücresiyle sayfa2'nin A1 hücresinin birbirine eşit olması. böyle bir kod var mı?

merhaba

arkadaşım kendi dosyanızı değil de örnek bir dosya eklerseniz sizin kendi sayfanızın olmasına gerek yok yani ona benzer farklı bir çalışma sayfası
mesala a sayfaına aköprü vb. gibi

:)
sayfa1'in A10 hücresindeki köprüyü sayfa2'nin A10 hücresine getir. bunun koşulu ise sayfa1'in A1 hücresiyle sayfa2'nin A1 hücresinin birbirine eşit olması. böyle bir kod var mı?

aşağıdaki bende çalıştı.

Kod:
Sub kopru_kopya()

Dim syf1 As Long
Dim syf2 As Long

syf1 = Sheets("Sayfa1").Range("A1").Value
syf2 = Sheets("Sayfa2").Range("A1").Value

If syf1 = syf2 Then
   Worksheets("Sayfa1").Range("A10").Copy _
   Destination:=Worksheets("Sayfa2").Range("A10")
End If

End Sub

Geri