• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroyla klasör açmak

Sayın arkadaşlar,
yardımınıza ihtiyacım var.. Combobox a klasör içerisindeki mevcut ve yeni açılacak alt klasörlerin listelenmesini ve gitmek istediğim klasörü seçip ilgili klasörün altındaki menü.xls yi açabilmek istiyorum... Çok aramama rağmen bununla ilgili işime yarayabilecek bir örnek bulamadım...

Saygılar..

Ekli dosyalar

makroyla klasör açmak

yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Aradığım çalışma bu idi.. Ancak excel dosyam, alt klasörün altındaki dönem klasörünün içinde bulunuyor dolayısıyla açmam gereken excel dosyasını listbox 2 de görüntüleyemiyorum bir süre kurcaladım ama formüllere ilave yapmayı beceremedim.. 3. bir listboxa bu klasörü tanımlamak için ilgili kodlara nasıl bir ekleme yapmam gerekmektedir zaman ayırmanız mümkün olursa çok sevineceğim..

Saygılar,

Bir örnek dosya eklermisiniz.

dosya ektedir. Çalışma klasörü içerisindeki deneme klasörü listbox 1 de görünüyor listbox 3 ü userform üzerine ekledim. deneme klasörünün altındaki 2009, 2010 klasörü listbox 3 te görünmeli ve listbox 2 ye bu klasörlerdeki excel dosyası gelmeli.
yardımlarınız için teşekkürler..

Ekli dosyalar

benzer bir çalışma var bir bakarsanız hep user formda hemde excell sayfasında

Ekli dosyalar

dosyanız ektedir kontrol ediniz

Ekli dosyalar

Benim yapmak istedigime çok yakın (UserForm1) 2 adet kaydet tusu ekledim sayfalara ayrı ayrı kaydediyor ama yetmiyor bir grup kaydektikten bir veya iki boşluk bırakarak sürekli olarak aynı sekide kaydetsim istiyorum ...

Ekli dosyalar

Makro ile klasör açmak

Merhabalar,

formu çalıştırdım.. ancak dosya ile ilişkili program bulunamadı mesajını veriyor ve uygun programla açınız penceresi geliyor
birde
Const deg = "C:\" kodunu dosya yolu olarak belirlemek istedim
Const deg = "C:ÇALIŞMA" şeklinde değiştirdim

ancak dosya kodlarda listbox birden seçilmesi tanımlı olduğundan sanırım form bu durumda işlemiyor..

kod yanlış aşağıdaki gibi olmalı
Const deg = "C:\ÇALIŞMA"
ama klasör bul düğmesiyle aradığın klasörü bulduğun zaman Const deg klasörü değişir ve en son hangi klasöre baktıysan yeniden açılşta o gelir

:) çok vaktinizi aldım.. bağışlayınız lütfen.. son olarak klasörü seçip dosyayı aç dediğimde bana exe dosyası bulunamadı diyor bu sorunuda çözmek mümkün olursa mutlu olacağım

benim yaptığım dosyayımı söylüyorsunuz.

Son düzenleme:
sayın beyaz34 kodlarınız herhalde böyle olacak

Private Sub CommandButton2_Click()
kat = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("Sayfa2").Range("A1:A65000")) + 2
For i = 1 To ListBox1.ListCount - 1
Worksheets("Sayfa2").Cells(i + kat, 1).Value = ListBox1.List(i)
Next i
End Sub

Private Sub CommandButton5_Click()
kat = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("Sayfa3").Range("A1:A65000")) + 2
For i = 1 To ListBox2.ListCount - 1
Worksheets("Sayfa3").Cells(i + kat, 1).Value = ListBox2.List(i)
Next i
End Sub

Göndermiş olduğunuz excel dosyasında userformdan klasör seçiyorum ancak exe dosyası bulunamamıştır uygun programı seçin diye mesaj çıkıyor

sayın sibel70 aç komutu çalışıyor formül sayfasının e sutunudaki dasyalardan birini tıklarsanız ondan sonra aç komut düğmesine tıklarsanız dosya açılacaktır.

2 adet aç düğmesi var siz ac2 komut düğmesini kullanınız

Ekli dosyalar

Sayın hali3 kardesim emekleriniçintesekkürler ederim ..

(kat = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("Sayfa3").Rang e("A1:A65000")) + 2)

Bu satırı kırmızı olarak yazıyor her halde hatalı..

Rang e yazan yeri birleştir Range olarak yaz

Geri