• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroyla hesaplatma yapma.

ekte ki dosyada hesaplama tablom var.. sarı dolgulu yerlere verileri giriyorum.. istediğim oraya el ile girerek değil de tek bir buton yapıp her girişimde diğer veriyi sorarak en son da hesaplama yapması(toplam maliyet kısmı).. yardımcı olacak yada yol gösterecek biri olursa sevinirim..

Ekli dosyalar

Aşağıdaki kodları bir modüle ekleyin. Sayfanıza da bir düğme ekleyip düğmeye bu makroyu atayın:

Kod:
Sub halı()
[d6] = InputBox("Çözgü Top.Tel giriniz:")
[d8] = InputBox("Çözgü Fiili Sıklık giriniz: ('Ondalık ayracı olarak virgül değil nokta kullanınız)") 'Ondalık ayracı olarak virgül değil nokta kullanınız
[H6] = InputBox("Atkı Tarak Eni giriniz:")
[H8] = InputBox("Atkı Mek Sıklık giriniz:")
[H9] = InputBox("Atkı Fiili Sıklık giriniz:")
[G17] = InputBox("Atkı Fiyatı giriniz: ('Ondalık ayracı olarak virgül değil nokta kullanınız)") 'Ondalık ayracı olarak virgül değil nokta kullanınız
MsgBox ("Toplam Maliyet = " & [g18] & "TL'dir")
End Sub

Aşağıdaki kodları bir modüle ekleyin. Sayfanıza da bir düğme ekleyip düğmeye bu makroyu atayın:

Kod:
Sub halı()
[d6] = InputBox("Çözgü Top.Tel giriniz:")
[d8] = InputBox("Çözgü Fiili Sıklık giriniz: ('Ondalık ayracı olarak virgül değil nokta kullanınız)") 'Ondalık ayracı olarak virgül değil nokta kullanınız
[H6] = InputBox("Atkı Tarak Eni giriniz:")
[H8] = InputBox("Atkı Mek Sıklık giriniz:")
[H9] = InputBox("Atkı Fiili Sıklık giriniz:")
[G17] = InputBox("Atkı Fiyatı giriniz: ('Ondalık ayracı olarak virgül değil nokta kullanınız)") 'Ondalık ayracı olarak virgül değil nokta kullanınız
MsgBox ("Toplam Maliyet = " & [g18] & "TL'dir")
End Sub

teşekkür ederim Yusuf Bey.. Yapamadım ama.. Visual Basic te pek iyi değilim.. Siz dosya olarak ekleye bilirmisiniz?

Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

yeni başladım ancak başardım gibi:D

Geri