• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makroyla farkli bir excel dosyasnda veri filtreleme ve baska dosya üzerinde calisma

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Merhaba,

sorunumla alakali basit excel dosyalari hazirladim. ben "anadosya" üzerinde "sheet1" de bir cok filtreleme yapip baglantiyla "sheet2" üzerinde gerekli grafik ve tablolari elde ediyorum. daha sonra bu sheet2 yi baska bir excel dosyasina kopyalayip anadosyadan bagimsiz ürünümün ismiyle kaydediyorum. bu islemi her ay güncellenen degerlerimden dolayi 20 ürün icin ayri ayri yapmam gerekiyor ve bir cok filtreleme yapmam gerekiyor. amacim makro ile islemi hizlandirmak. "Makrodosya" üzerine yaptigim her türlü filtrelemeyi sirayla satir satir yazmayi planliyorum. yazdigim makro her satirdaki secenegi gidip "anasayfa" üzerinde "sheet1" de filtreleyecek sonra olusan "sheet2" yi tablolarimi otomatik olarak bilgisayarin c bölümünde belli bir noktaya ocak,subat,mart....(örnek makrodosya üzerinde her satirin basina denk gelen isimle yani her filtreleme seceneginin basinda dosya ismi yer alacak) ismiyle kopyalayacak.

bunu nasil yapabilirim? makro ile baska workbook üzerinde filtreleme nasil yapilir? baska workbooktaki sayfa kopyalanip nasil yeni workbook olusturulur? bu workbook un adi nasil otomatik olarak listeden secilir?

yardimlar icin simdiden tesekkürler

Ekli dosyalar

Geri