DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
her türlü makroyla mail gönderme örnekleri ektedir, şimdiden kolay gelsin...
Paylaşım için teşekkürler,
Bu 3 dosyayı ezberledim artık ama hala yapamadım..
a sütünunda gönderilecek kişi ismi
b sütununda gönderilecek mail
c sütununda gönderilecek mail yazısı.
bu olay yok verdiğiniz dosylarda
demiş. Eğer ayarları doğru şekilde yaptığından eminsen yaptığın dosyayı gönder onun üzerinde çalışalım. Çünkü tüm versiyonlarda denedim. Excel 2000 - xp - 2003 - mac 2004 - 2007 tümünde sorunsuz çalışan senin bilgisayarında neden çalışmasın. Kötü olacak biliyorum ama birçok kişi internet bağlantısı olmayan makinede deniyor. Çalıştığı esnada da internetin var olduğundan emin olursanız sevinirim. Kusuruma bakmayın hatırlattığım için. Saygılarımla.serdarokan için "Hocam .send aşamasında makro takılıyor ? "
Paylaşım için teşekkürler,
Bu 3 dosyayı ezberledim artık ama hala yapamadım..
a sütünunda gönderilecek kişi ismi
b sütununda gönderilecek mail
c sütununda gönderilecek mail yazısı.
bu olay yok verdiğiniz dosylarda
Dersinize iyi çalışmamışsınız"Outlook Body Examples" dosyasında istediğiniz örneğin neredeyse aynısı var. (Bkz. Sayfa SendPersonalizedEmail) Kendinize çok rahatlıkla uyarlayabilirsiniz.
[COLOR="Green"]'A57;A58 vs vs deki maillere gönderir[/COLOR]
.To = s1.[A57] & ";" & s1.[A58]
[COLOR="Green"]'Konu içeriği için j4 deki değere yazı ve tarih ekler.[/COLOR]
.Subject = s1.[j4] & "_Rapor_" & Format(Date, "dd.mm.yyyy")
[COLOR="Green"]'Mailin içeriği ; yazılar + j4 deki veri +tarih vs vs [/COLOR]
.Body = "Tüm ilgililer, " & Chr(10) & Chr(10) & Format(Date, "dd.mm.yyyy_") & "tarihli " & s1.[j4] & " aksiyonları ektedir. " & Chr(10) & Chr(10) & "Saygılarımla" & Chr(10) & Chr(10) & Chr(10) & Chr(10) & "Bu mail otomatik olarak gönderilmiştir."
[COLOR="Green"]'Dosya eklemek için c:\excel klasöründeki tarih+j4 deki veri isimli jpg dosyayi ekler.[/COLOR]
.Attachments.Add "c:\excel\" & Format(Date, "dd.mm.yyyy_") & s1.[j4] & "_rapor" & ".jpg"
[COLOR="Green"]'Maili gösterir[/COLOR]
.Display
[COLOR="Green"]'Maili gönderir. Kendiniz göndermek için bu satırı silebilirsiniz.[/COLOR]
.Send
Hemen hemen hergün kendi kullandığım bir kodum var bunu sizinle paylaşmak isterim.
Kod:Private Sub yolla_click() Dim wb As Workbook Dim strdate As String Dim name, isim, plaka As String plaka = Sheets("form").Range("f8").Value isim = Sheets("form").Range("c6").Value strdate = Format(Now, "dd-mm-yy ") name = isim & " " & plaka & " " & strdate & ".XLS" Application.ScreenUpdating = False ActiveSheet.Copy Set wb = ActiveWorkbook With wb .SaveAs "c:\" & name .SendMail "tarkanvural@hotmail.com", _ "Sipariş Formu" .Close False End With Application.ScreenUpdating = True Kill "c:\" & name End Sub
SAYGILARIMLA;
Tarkan VURAL