İyi günler iyi çalışmalar, Elimde bir çalışma var. Çalışmada rastgele sayılar oluşturuluyor ve hücredeki sayı belirli bir sayının üstünde
gelince hücre hesaplaması isteniyor.
Bu olayı ben elle F9 tuşuna basarak yapıyorum. Bunu makro kullanarak nasıl yaparım? İfli macro yapmaya çalıştım ama olmadı
İstediğim şey(tam anlaşılması için) ;
- misal elimizde 1 80 e kadar sayılar var. Bunlar rastgele şekilde üretiliyor. Ben hücrede 75. sayının üstünde
rakam elde etmek için sürekli f9 a basıyorum ve zaman alıyor. Bunu makro kullanarak hücredeki rastgele sayının sonucu 75ten yukarı gelecek şekilde hücre hesaplaması yapsın 75ten yukarı gelince hesaplama dursun istiyorum.
(yani 75ten yukarı sayı elde etmek için süreklif9 basarak beklemek istemiyorum)
bir örnek koydum.
Herkese çok teşekkür ederim.
gelince hücre hesaplaması isteniyor.
Bu olayı ben elle F9 tuşuna basarak yapıyorum. Bunu makro kullanarak nasıl yaparım? İfli macro yapmaya çalıştım ama olmadı
İstediğim şey(tam anlaşılması için) ;
- misal elimizde 1 80 e kadar sayılar var. Bunlar rastgele şekilde üretiliyor. Ben hücrede 75. sayının üstünde
rakam elde etmek için sürekli f9 a basıyorum ve zaman alıyor. Bunu makro kullanarak hücredeki rastgele sayının sonucu 75ten yukarı gelecek şekilde hücre hesaplaması yapsın 75ten yukarı gelince hesaplama dursun istiyorum.
(yani 75ten yukarı sayı elde etmek için süreklif9 basarak beklemek istemiyorum)
bir örnek koydum.
Herkese çok teşekkür ederim.