Sayın Arkadaşlarım ve Hocalarım,
1 haftadır içinden çıkamadığım bir sorunumu paylaşmak istiyorum.
aşağıda örneğini verdiğim makro ile başka bir excel kitabından (A), hazırladığım farklı excel kitabında (B) bir tabloya 1000 satır veri alıyorum. Kaynak A da bin satırın 5 satırı dolu gerisi henüz dolmamış. B ye 1000 satırı aktardığımda görünürde olduğu gibi veri geliyor. Fakat boş görünen alttaki 995 satır doluymuş gibi davranıp, boş hücreye git komutlarımda 1001. satıra gidiyor. Halbuki 6. satırdan itibaren boş olması gerekiyor.
Acaba yanlış bir aktarım makrosu mu kullanıyorum..? makroyla komple 1000 satırı değilde, sadece 1000 satıra kadar olan dolu hücreleri al diyebilirmiyiz..?
Yada 1000 satır aktarıldıktan sonra boş olması gereken satırları otomatik silecek ve gerçekten boş yapacak başka bir makro eklenebilirmi..?
Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
Saygılarımla,
Örnek Makrom
1 haftadır içinden çıkamadığım bir sorunumu paylaşmak istiyorum.
aşağıda örneğini verdiğim makro ile başka bir excel kitabından (A), hazırladığım farklı excel kitabında (B) bir tabloya 1000 satır veri alıyorum. Kaynak A da bin satırın 5 satırı dolu gerisi henüz dolmamış. B ye 1000 satırı aktardığımda görünürde olduğu gibi veri geliyor. Fakat boş görünen alttaki 995 satır doluymuş gibi davranıp, boş hücreye git komutlarımda 1001. satıra gidiyor. Halbuki 6. satırdan itibaren boş olması gerekiyor.
Acaba yanlış bir aktarım makrosu mu kullanıyorum..? makroyla komple 1000 satırı değilde, sadece 1000 satıra kadar olan dolu hücreleri al diyebilirmiyiz..?
Yada 1000 satır aktarıldıktan sonra boş olması gereken satırları otomatik silecek ve gerçekten boş yapacak başka bir makro eklenebilirmi..?
Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
Saygılarımla,
Örnek Makrom
Kod:
Sub AKTAR()
Dim Dosya_Yolu As String, Asıl_Dosya As Workbook, Kaynak_Dosya As Workbook
Application.ScreenUpdating = False
Set Asıl_Dosya = ThisWorkbook
Set Kaynak_Dosya = Workbooks.Open("..._Tablosu.xls", False, False)
Kaynak_Dosya.Sheets("Ur_Onay").Range("A3:V1000").Copy
Asıl_Dosya.Activate
Range("A3:V1000").PasteSpecial (xlPasteValuesAndNumberFormats)
Application.CutCopyMode = False
Kaynak_Dosya.Close True
Set Kaynak_Dosya = Nothing
Set Asıl_Dosya = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
End Sub