• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makrosuz toplamada, formüldeki eksikliklerim hk.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003 TÜRKÇE
slm hocam benim buradaki sorunum. taplodaki kırmızı yerdeki değerlerin A-2, ila B-11 ,ve C-2, D-11 deki, mavi yerde toplamlarının yapıldığı, ancak başka satırlara kırmızı yerdeki değerleri kopyaladığım halde örneğin, A-14 ila B-23 ,ve C-14 ila D-23 , satırlarına taşıma yaparak denediğim de, formüldeki $A$2 ila $B$11 yerlerini değiştirip $A$14 ila $B$23 diğerinide, $C$2 yi, $C$14 yapıp $D$2 yide $D$23 yaptığım halde sonuçlarının sıfır olmasını düzeltemiyorum bu konuda yardımlarınızı beklemekteyim. şimdiden teşekkür ederim ..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorununuzu anladım. Ben formülün dinamik olması için sizin saydırmak istediğiniz 1 değerini SATIR() fonksiyonu ile formülün içine adapte etmiştim. Doğal olarak alt tabloya uyguladığınızda SATIR() fonksiyonu o satırda farklı bir değer ürettiği için sonuçlar sıfır çıkıyor.

Alt tabloda olumlu sonuç almak için aşağıdaki şekilde uygulayabilirsiniz.

=TOPLA.ÇARPIM(UZUNLUK($A$14:$B$23&",")-UZUNLUK(YERİNEKOY($A$14:$B$23&",";SATIR(A1)&",";"")))/UZUNLUK(SATIR(A1)&",")

Kırmızı renkli bölümler değiştirilmiştir. Farklı alanlarda 1 değerlerini sayrdırmak istediğinizde SATIR(A1) olarak formülü başlatmanız yeterli olacaktır.

Geri