• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makrosuz toplama hk.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003 TÜRKÇE
Slm.sizlerden çok değerli hocalarımızdan biri. istediğim şekildeki tek hücre içerisinde bulunan ayrı ayrı aralarında virgüllü olan sayıların hangilerinin,kaçar tane olduklarını gösterilmesini makro yazılımı olmadan varsa,normal formülle yapılamasını siz değerli hocalarımdan yardımlarınızı bekliyorum .yani. taplodaki kırmızı yerdeki tek hücre içerisinde bulunan virgülle ayrılan sayıların mesela;(A ila B) satırlarında 1 sayısı kaç tane var.(A ila B ) satırlarında bu seferde 2 sayısı kaç tane var gibi devam eden dizilimlerini mavi yerdeki gibi yapılmasını beceremiyorum yardımlarını beklemekteyim. bu vesileylede bütün siz değerli hocalarmızdan da ALLAH razı olsun diyorum.yardımcı olunmasada,olmasada genede ALLAH razı olsun hepinizden saygı ve sevgilerle..:)

Ekli dosyalar

gizli birsayfayada olabilir !! virgüllerden kurtulun önce !!!

sayfa1 de ;m2 hücresine
Kod:
PARÇAAL(A2;1;1)
n2 hücresine
Kod:
PARÇAAL(A2;3;1)
o2 hücresine
Kod:
PARÇAAL(A2;5;1)
yapıştırın

ve herhangi bir hücreyede =eğersay(taranacak alan; taranacak sayı) olayını kullanın en azından formullere bogulmaz ve net sonuç alırsınız..

@snx111
size tamamen katılıyorum. her şeyi tek formülle veya makroyla halledeceğim diye bişi olmaması lazım. bazı işlemlerde aşma aşama çözüm yapmak en iyisidir. ayrıca sunulan çözüm de gayet makul ve mantıklı.

Merhaba,

Değerli arkadaşlar;

Örnek dosyadaki gibi tüm sayılar tek basamaklı olsaydı dediğiniz gibi formüllerle alternatif çözümler üretilebilir. Fakat basamakları farklı sayılar olabileceği için önerdiğiniz formüller esnek değil.

Soruyu soran arkadaşımız aynı konuyu farklı başlıklar altında açıp yardım isteyince olaylar biraz karışmış. İlk açtığı konudan devam etseydi belki sizlerde bu çözümleri önermeyecektiniz.

Aşağıdaki linkte sorunun çözümü mevcuttur. İnceleyebilirsiniz.

makro işlemi olmadan toplama hk.

Geri