• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makrosuz saat ataması yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Cibali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007-2013
Sayfamda D ve M hücrelerine giriş yaptığımda F ve O hücrelerinde saat kalıcı olarak yazacak
Makrosuz olarak bunu yapmak istiyorum. Aşağıdaki formül ile makrolu çalışıyorum ama bana makrosuz olursa daha güzel olur. Şimdiden teşekkürler.

If Intersect(Target, [D: D,M:M]) Is Nothing Or Target.Row < 2 Then Exit Sub

If Target.Column = 4 Then
Target.Offset(0, 2) = Time " 0 . 2"
Else
Target.Offset(0, 2) = Time " 0 . 2"
End If

End Sub

Örnek bir dosya hazırlayıp önceki durumu ve nasıl bir sonuç istediğinizi gösterirseniz daha kolay çözüm buluruz.

Altın üye olmadığınız için buraya dosya yükleyemezsiniz. Dosyanızı dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip burada paylaşabilirsiniz. (google drive, dosya.tc gibi)

D ve M hücrelerine veri girdiğinizde F ve O hücrelerine o anki saatin kalıcı olarak formüllerle yazılmasını ve sonra değişmemesini istiyorsanız maalesef formüllerle yapmak mümkün değil. Formüller sürekli olarak çalıştıkları için hücrede her değişiklik olduğunda kendini güncellerler.

Teşekkür ederim hocam... Hocam birde bu hücrelerin yazan D ile saat yazılan F hücrelerin renklerinin değişmesini nasıl yaparız :))

Son düzenleme:
NAsıl bir değişiklik istiyorsunuz?

D hücresine yazdığımda "Kırmızı" F hücresi de aynı olacak mesala...

D5'ten D85'e kadar seçin
Koşullu Biçimlendirme menüsünden yeni kural ekleyin
Kural olarak formül kullanmayı seçin
Formül kısmına aşağıdaki formülü yazın:
Kod:
=D5<>""
Biçim ayarını istediğiniz gibi yapın
Aynı işlemleri F, M ve O sütunları için de yukardaki açıklamamda ilgili sütun ve hücre adreslerini güncelleyerek yenileyin.

Geri