- Excel Vers. ve Dili
- Office 2016 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 29-04-2021
Merhaba Arkadaşlar,
Aşağıda şekilde bir makrom var. Benim kendi pc imde makro aktif konumda ve düzgün bir şekilde çalışıyor.
Ancak, ağdaki ortak alan koyduğum dosyayı başka kullanıcılar açtıklarında makro aktif konumda olmuyor.
Bu makronun dosyayı açan herkeste aktif olması için ne yapılabilir? Sorunun ne olduğu konusunda da bir fikrim olmadığı için çözüm önerside getiremiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Engin
Aşağıda şekilde bir makrom var. Benim kendi pc imde makro aktif konumda ve düzgün bir şekilde çalışıyor.
Ancak, ağdaki ortak alan koyduğum dosyayı başka kullanıcılar açtıklarında makro aktif konumda olmuyor.
Kod:
Option Explicit
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
Dim Sayfa As Object
Dim Say As Long, X As Long, Mesaj As String
Say = 0
For Each Sayfa In Worksheets
With Sayfa
For X = 2 To .Cells(65536, 3).End(3).Row
If .Cells(X, 3) = "Kazanıldı" Then
If .Cells(X, "I") = "" Then Mesaj = Mesaj & Chr(10) & Sayfa.Name & " " & Cells(X, "I").Address(0, 0)
If .Cells(X, "J") = "" Then Mesaj = Mesaj & Chr(10) & Sayfa.Name & " " & Cells(X, "J").Address(0, 0)
If .Cells(X, "K") = "" Then Mesaj = Mesaj & Chr(10) & Sayfa.Name & " " & Cells(X, "K").Address(0, 0)
If Mesaj <> "" Then Say = Say + 1
End If
Next
End With
Next
If Say > 0 Then
Cancel = True
MsgBox "Sayfalarda boş hücreler bulundu kayıt işlemi iptal edilmiştir." & Chr(10) & _
"Lütfen kontrol ediniz !" & Chr(10) & Mesaj, vbCritical, "Dikkat !"
Else
Cancel = False
End If
End Sub
Bu makronun dosyayı açan herkeste aktif olması için ne yapılabilir? Sorunun ne olduğu konusunda da bir fikrim olmadığı için çözüm önerside getiremiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Engin