• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makrolu sayafada koruma

mcetinkaya65

Altın Üye
Katılım
1 Mart 2011
Mesajlar
490
Excel Vers. ve Dili
2021 türkçe
Çeşitli makrolar bulunan sayfada makroların çalışması için thisWorkbook ta
makronun 1. satırından sonra
ActiveSheet.Unprotect
Son satırından öncede
ActiveSheet.Protect
yazdığımızda makrolar normal çalışıyor.Fakat.
Sayfa koruma kaldırıldığında bir hücrede işlem yapılabiliniyor.2. hücreye geçişde sayfa tekrar korumaya giriyor.sayafa koruma kaldırıldığında sayfa değişikliğine kadar korumaya girmemesi mümkün mü?
Selamlar.
 
Son düzenleme:
Aynı kod sayfasında başka yerde protect olup olmadığına dikkat ettiniz mi ? Aradaki kodlarda bu emredilmediyse kodların sonuna kadar unprotect gitmesi gerek. Bazen activeworkbook.save atlanır ve kod işi bitince yaptığını korumaz. Sayfa değişikliği protect sebebi değildir, yeter ki siz kodlarda o sayfadan buraya geç sonra geri gel şunu da yap demezseniz....
Sorunun örneği daha yardımcı olur biliyorsunuz...
 
Sub Makro1()
'
' Makro1 Makro

Range("A100").Select
Range("A4:C100,E4").Select
Range("E4").Activate
Range("A4:C100,E4:F100,H4:H100").Select
Range("H100").Activate
Selection.ClearContents
End Sub

Modul1 de sayfa kaydırma kodlarını temizlediğimde bunlar kalıyor. Tekrarlanan alan temizlemeleri var. Burada yapmak istediğiniz tam olarak nedir? Kaydırmaları neden kullanıyorsunuz?

Dosyadan anladığım şu : ana sayfaya yeni bir isim girildiğinde buna ait yeni bir sayfa (örnek sayfası)nı kopyala ismini anasayfada yeni girilen isim olarak al ve koru... Doğru mu ?
Eğer doğru ise, yeni müşteri sayfasında veri girilmesi gerek ve ana sayfaya sadece aktarması gerek. Bunu yapması için korumayı aç aktar ve koru. Doğru mu ?
Bu durumda yeni sayfalarda çift tıklatarak ana sayfaya gitmeye, aktarma kodlarını eklemek gerekli ki , geçiş tamamlanınca bilgi gitmiş olsun ve korusun. Ama bu sizden başkasının çalışmada hata üretmesi demek zira alışkanlık olarak çift tıkla hücreye girilir ama siz beforeclick olayı ile tek tıka indirmiş durumdasınız.
Yani öyle sanıyorumki , kullanım amacınıza yönelik olarak kodlarda baya değişim gerekli.
 
Son düzenleme:
Sayın hocam,
Önce yaklaşık bir sayfalık makroyu özetlediğiniz için teşekkürler.
Amatörce boş vakitlerimizde bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Fakat bazı noktalarda çıkış kapısı bulamıyorum.Ana sayfada b sütununa yazılan kelimeden örnek sayfadan bir sayfa açıyor.(yazılı olan hücreye çift tıklayınca).Sayfayı korumazsak bir problem yok.Ama korumayıncada olmuyor,yanlışlıkla bilgiler ve formüller siliniyor.Yukardaki makrolarlada sayfa korunuyor fakat sayfa koruması açılınca bir hücrede işlem yapılıyor,2. hücreye tekrar koruma geliyor.
selamlar.
 
Gece kodları değiştirerek istediğinizi elde etmeye çalışacağım . Yarın fikirleşiriz sanırım
 
Sayın mcetinkaya65
Dosyanız ektedir. İnceler misiniz? İstediğiniz işlev bu sanıyorum.
 

Ekli dosyalar

Sayın hocam;
Sanırım ben meramımı anlatamadım,özür dilerim,ilginize teşekkür ederim.
İşlem tersine dönmüş.Sayfa korumada iken herhangi bir hücreye tıkladığımızda sayfa koruması kalkıyor.Benim istediğim,
Daha önceki halindeki gibi,sayfa korumada iken makrolar çalışsın.Sayafa korumasını kaldırınca,sayfa ya yeni bir şeyler eklemek istediğimizde,istediğimiz kadar değişiklik yapabilelim.Benim gönderdiğim örnekte bir hücre seçiliyken sayfa koruması kaldırılınca sadece o hücrede değişiklik yapılabiliniyor.2 hücreye geçince sayfa korumaya tekrar geçiyor.
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Eki inceleyiniz. Değiştirdiğim kodlar da gerekli açıklamayı yaptım.

.
 

Ekli dosyalar

Allah razı olsun.
Şimdiye kadar biz proğrama olmadık makro kirliliği yaşatmışız.Kulağımızı tersden göstermişiz.
Saygılarımla..
 
Sayın Ömer hocam;
9 nolu mesajda açıkladığınız konuya bir şey daha eklemek istiyorum ama bana çok oldun demezseniz.
Ana sayfaya isim ekleyip çift tıkladığımızda o kişi adına örnek sayfadan bir sayfa ekliyor.Benim istediğim tabi ki mümkün ise,eğer ana sayfadan bir isim silersek, sildiğimiz isme ait sayfanında silinmesini istiyorum.
Saygılarımla..
 
Geri
Üst