• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makrolu 2007 excel kitabını 2003 e çevirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sa.NaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba benim sizden ricam; Benim makrolu 2007 form.xlsm excel kitabım var ben commandbutton1 in içine nasıl kod yazarsam butona bastığımda bu dosyayı form.xls olarak 2003 excel kitabında farklı kaydeder. Menülerden oluyor ama ben bunu kod ile kısa yoldan öğrenmek istiyorum.Yardımlarınız için şimdiden tşkler:)

Merhaba,

Makro kaydeti çalıştırarak dosyanızı istediğiniz formatta farklı kaydedin ve oluşan kodları inceleyiniz..

.

İnceledim ömer bey ama tam olarak istediğim şey olmadı benim 6 sayfadan oluşan kitabım var toplam 2 mb var neredeyse sipariş sayfası var o sayfadayken mail göndere tıklıyorum komple kitabı ekliyor 2 mb birden oda uzun zaman gitmiyor bende sayfa yı farklı yere taşıyorum 40 kb 'a düşüyor öyle gönderiyorum ama uzantısı yine kitabın xlsm oluyor ben onu xls yapmak istiyorum taşırken sipariş ver komut butonuna basınca şuan bastığımda sayfayı taşıyor ama xlsm uzantısında hem taşısın hem de xls uzantısı haline getirsin istiyorum nasıl olur acaba

Kullandığım komutta sadece şu
Sub SiparisVer() 'Sipariş Verme İşlemi'
Sheets("Ürün Yazdır").Copy
End Sub
bu komuta basar basmaz farklı kitaba taşıyor o sayfayı

Bu şekilde denermisiniz..

Kod:
Sub Deneme()
   Application.ScreenUpdating = False
        Sheets("Ürün Yazdır").Copy
            ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
            "C:\Documents and Settings\[COLOR=red]Kullanıcı Adı[/COLOR]\Desktop\[COLOR=red]Yeni Kitap[/COLOR].xls", FileFormat:=xlExcel9795
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

.

Teşekkürler Ömer bey yanlız yeni kitap diye kaydetmenin yerine olası kitap ismiyle (SN33-09-10-001 kitabın ismi) kaydettirebilirmiyiz çünkü siparişler klasöründe biriktirmek istiyorum Sn nosu ismiyle aynı isimde olunca hata veriyor.

Private Sub ihtiyacigonder_Click()
'You must add a reference to the Microsoft outlook Library
Dim OutlookApp As Object
Dim OutMail As Object
Dim wb As Workbook
' Dim strdate As String
' strdate = Format(Now, "dd-mm-yy h-mm-ss")
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("İhtiyaç Listesi").Copy
Set wb = ActiveWorkbook

With wb
.SaveAs Sheets("İhtiyaç Listesi").Range("A250").Value & " --" & " Parça İhtiyaç Listesi" & ".xls" '"Part of " & ThisWorkbook.Name _
& " " & strdate & ".xls", xlExcel8
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
Set OutMail = OutApp.CreateItem(olMailItem)
With OutMail
.To = Sheets("İhtiyaç Listesi").Range("H100").Value
.CC = ""
.BCC = ""
.Subject = "Parça İhtiyaç Listesi"
.Body = "Aracın Parça İhtiyaç Listesi Ektedir, Parça Listesinin Tarafınıza Ulaştığına Dair Bilgi Verirseniz Seviniriz, Parçaları tedarik ettikten sonra formdaki eksik verileri güncelleyerek(marka,parça no vs.) bu adrese gönderiniz...! İYİ ÇALIŞMALAR..."
.Attachments.Add wb.FullName
'You can add other files also like this
'.Attachments.Add ("C:\test.txt")
.Send 'or use .Display
End With
.ChangeFileAccess xlReadOnly
Kill .FullName
.Close False

End With

Application.ScreenUpdating = True
Set OutMail = Nothing
Set OutlookApp = Nothing
İhtiyacForm.Hide
End Sub

Yukarıdaki kodları kullanarak farklı bir kitaba xlsm uzantılı dosyamı xls olarak kaydettiriyorum ama maili alan tarafta 2003 yüklü olduğu için xls uzantısına çevirmeme rağmen yukarıdaki kodlarla office 2003 de açılmadığını gözlemledim düşündümki sadece uzantısını değiştirerek kaydetmekten başka işe yaramıyor yani yne anca 2007 de açılabiiyor..sizlerden ricam uzantının yanında format bakımındanda komple office 2003 şeklinde kaydettirebilecek bir kod varmı?

Yardımcı olabilirmisiniz acaba?

Geri