Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar merhaba;
Ekte bulunan dosyada,veri sayfasındaki bilgileri,bölgeler ve section bazlı sayfalarına makro ile ayıklayıp ilgili satır ve sütunlarına aktarmak istiyorum.Bunu makro ile başarmak mümkünmü acaba.
Saygılarımla.
Hocam haklısınız,biraz açıklamaya çalışayım.Örneğin veri sayfası B sütunundaki mağazalara ait (örn.Bornova mağazası) D-E-F-G-H-I sütunlarındaki rakamların toplamını alıp bölgeler sayfasındaki yerlerine (örn.Bornova C-5 hücresine) aktaracak.Aynı işlemi yine veri sayfasındaki L sütunundaki rakamlarının toplamını alıp bölgeler sayfasındaki ilgili sütunlara aktaracak.
İkinci olarakda,veri sayfasındaki bilgileri section bazlı sayfasındaki ilgili alanlara aktaracak.Örn.Veri sayfasında tüm mağazalar var ama amaç bunu mağaza,mağaza ayırmak.Section bazlı sayfasında Bornova ve Çiğli mağazaları için açılmış alanlar var.Amaç burdaki ilgili alanlara geçiş yapmak.Umarım azıcık da olsa anlatabilmişimidir.
Saygılarımla.
Bu sorunuzu Makrolar bölümüne açmışsınız ama sorunuzun formüller vasıtasıyla çözümü daha pratik ve nispeten daha hızlı olacaktır.
Sanırım bu bir analiz... Yani sürekli bir manuel veri girişi olmayacak. Bir başka yerden çekilen datalar analiz edilecek gibi .. Onun için, bu dosya açıkken, hesaplamayı manuel'e ayarlamanız ve gerekli olduğu zaman "F9" tuşu ile hesaplamayı etkileştirmeniz daha makul olur.
Ekteki örneği inceleyiniz.
Ben bazı kısımlarda, "Rapor" sayfasındaki "mağaza isimleri" ile "veri" sayfasındaki "mağaza isimleri"nde tutarsızlıklar tespit etim. Bir kısmını kontrol amacıyla düzelttim. Geri kalan kısmını işaretleyerek size not bıraktım.
Hocam teşekkür ederim deteğiniz için.Bencede formül olayı sağlıklı olmuş.Fakat ben manuel nasıl ayarlanır F9 nasıl çalışır ilk defa duyuyorum.Bunu nasıl yapabilirim acaba.
Saygılarımla.
Sürekli olarak yüklü Access dataları filtrelemek ve excele taşımak zorunda kalıyorum benim sizden ricam en azından başlayabilmek adına bir excel makroyla accessde birden fazla tablodan birini seçerek excele filtreli taşımak için bir makro yazılabiliyor ise yol göstemeniz
Örnek Olarak,
PC dökümanlarımda KREDIBASE isimli bir access mdb datası olsun bu access datada TAKIP-GUNCEL-KAYNAK isimli 3 ayrı tablo olsun TAKIP isimli tablodada aşağıdaki bilgiler olsun ben KREDIDATABASE isimli Accessde bulunan TAKIP talosundan VBA yardımı ile Yaşı 22 SBU 421 olanları excele taşıyabilirmiyim desteklerinizi ve yardımlarınızı rica ederim kolay gelsin
ADI SBU YAŞ
ÜMİT 420 23
VAROL 421 22
MURAT 420 24
KORHAN 421 22
ALİ 430 27
VELİ 420 22
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.