• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makrolarla ders programı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum. 8 aydır uğraşıp yapamadığımız bir konu var. elimde çok ayrıntılı bir ders programı var meslek yüksek okulu için ekte var
şimdi
benim istediğim hoca sayısı kadar her hocanın ismine ozel tek tek sayfalar oluşturulacak ve ekte ornek sayfasının şablonu hocaların sayfalarına kopyalanacak
buraya kadar az da olsa hatalı da olsa yapabiliyoruz
ancak
ders programında hocanın hangi saate dersi varsa ornek şablonundaki o saate ders ismi ve sınıfıyla birlikte kopyalanacak bunu yapamıyoruz
bide hoca sayısı kadar sayfa oluşturmada hoca sayısı değişince makroda yaptıgım döngünün donme sayısınında değişmesi gerek çok karışık biliyoruz ama nacizane yardımlarınızı bekliyoruz. enazından fikir belirtirseniz mutlu oluruz. şimdiden teşekkür ederiz.

Ekli dosyalar

şimdi
benim istediğim hoca sayısı kadar her hocanın ismine ozel tek tek sayfalar oluşturulacak ve ekte ornek sayfasının şablonu hocaların sayfalarına kopyalanacak
buraya kadar az da olsa hatalı da olsa yapabiliyoruz
ancak
ders programında hocanın hangi saate dersi varsa ornek şablonundaki o saate ders ismi ve sınıfıyla birlikte kopyalanacak bunu yapamıyoruz
bide hoca sayısı kadar sayfa oluşturmada hoca sayısı değişince makroda yaptıgım döngünün donme sayısınında değişmesi gerek çok karışık biliyoruz ama nacizane yardımlarınızı bekliyoruz. enazından fikir belirtirseniz mutlu oluruz. şimdiden teşekkür ederiz.

Hocalarn isimleri sayısınca sayfa açılıp adlandırılıyor (Tabi sayfa isimlerinde / * vb işaretler kullanılırsa hata verir ) örnek sayfada bu sayfalara kopyalanıyor.buraya kadar tamam.
tabloda hangi hoca hangi derse girdiğini bilemediğim için bundan sonrasını yapamadım kolay gelsin.

Ekli dosyalar

kardeş hani üniversite bende üniversite personeliyimek derslerle uğrasıyorum bendesana yardımı olurmu bilmiyorum ama istersen bu sitede muygun arkadasın yardımcı oldu eğer istersen atayım bakarsın işime yararsa bilgi paylaştıkça çoğalır

Hocam ilgin için çok teşekkür ederim. hangi hoca hangi derse girdiğini bilemediğim için demişsin ekte hocalar numaraları ve adlarıyla mevcut.
yani "Türk Dili I dersi 207 nolu derslik 14 nolu hoca girecek" bunu 14 nolu hocanın sayfasına dersin saatine gore kopyalancak
yani "anasayfadaki ders 8:45 teyse hocanın sayfasındaki 8:45 hücresine türk dili 1 ve 207 kopyalancak "
tekrar ilgine teşekkür ederim iyi akşamlar

meydan11 kardeş saolasın paylaşırsan mutlaka yararı olur ilgin teşekkürler

muygun arkadaşımın izniyle

muygun arkadaşın yapmış olduğu bir proğram

yapmış olduğun proğramı burada paylaşırsan bizde birşeyler öğreniriz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;
Tablo yapınızı bir miktar değiştirdim. (bu değişikliğin sorun olacağını zannetmiyorum ama yinede tercih sizin)
Eki İnceleyin ve test edin. (doğru verinin doğru yerlere yazıldığını test etmedim)
Tablodaki sayfalara ayrıca açıklama ekledim.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Tablo yapınızı bir miktar değiştirdim. (bu değişikliğin sorun olacağını zannetmiyorum ama yinede tercih sizin)
Eki İnceleyin ve test edin. (doğru verinin doğru yerlere yazıldığını test etmedim)
Tablodaki sayfalara ayrıca açıklama ekledim.
İyi çalışmalar.
konuşmaya nerden başlasam bilemedim :) hocam kaç aydır yapamadığımız olayı yapmışsınız gerçekten mükemmel olmuş çok teşekkür ederiz . diyecek pek bişey bulamadım zaten ama bi sıkıntımız daha var eğer onuda halledebilirsek projeyi bitirmiş gibi bişey olacağız .
maruzatımız hocaları seçip verileri al'a tıkladığımız gibi aynı şekilde sınıflar için seçim ve veri getirme durumu olacak. şablon ekte verdiğimiz gibi buda hallolursa zaten size ne kadar dua etsek azdır. ilgilenirseniz çok memnun oluruz

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Tablonuz bir miktar daha değişti. Bu yazıcı çıktısı alırken sorun olabilir. Ben 2 sayfaya sığdır şeklinde bir düzenleme yaptım. Siz bunu isteğinize göre düzenleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Tablonuz bir miktar daha değişti. Bu yazıcı çıktısı alırken sorun olabilir. Ben 2 sayfaya sığdır şeklinde bir düzenleme yaptım. Siz bunu isteğinize göre düzenleyin.
İyi çalışmalar.

gönderdiğiniz eki inceledik,dört dörtlük olmuş bunun için çok teşekkür ederiz.inceliyoruz ve anlamaya çalışıyoruz.iki tane sorumuz olacak.birincisi;hocalar listesine yeni hoca eklendiği gibi,aynı şekilde bölüm ekleyebilir miyiz? çünkü okula yeni böülmler açıldıgında eklemede sorun oluşabilir.ikinci olarak döngülerdeki sınırlar ile ilgili az da olsa açıklama yapabilir misiniz? tekrar teşekkürler.iyi günler

gönderdiğiniz eki inceledik,dört dörtlük olmuş bunun için çok teşekkür ederiz.inceliyoruz ve anlamaya çalışıyoruz.iki tane sorumuz olacak.birincisi;hocalar listesine yeni hoca eklendiği gibi,aynı şekilde bölüm ekleyebilir miyiz? çünkü okula yeni böülmler açıldıgında eklemede sorun oluşabilir.ikinci olarak döngülerdeki sınırlar ile ilgili az da olsa açıklama yapabilir misiniz? tekrar teşekkürler.iyi günler

Merhaba;
Gördüğünüz gibi bu tablo 4*4 değil...
25-30 derslikli BESYO'lara, 40-50 bölüm ve 100 üzerinde hocası olan MYO lara bu tür uygulamalar yaptım.
Ders dağılım programları her dönem için ayrı ayrı hazırlanmalıdır.
Bu tür kullanılabilecek bir uygulamanın omurgasını ekten indirip inceleyin.
Kullanılabilir derseniz (bunda dersleri yerleştirecek kişiye epey iş düşer) sabit sayfasına gereken verileri girip ders sayfasında yerleştirme işlemini yapın.
Daha sonra hs sayfasındaki verilerin (hoca,öğrenci,bölüm,ders vs..) istediğiniz tablosunu çıkartırız.
Döngülerde ise ya verinin varlığını, yada son verinin adresini , veya standart taramada verinin istenene eşitliğini yada eşitsizliğini kontrol ettiririm.

İyi çalışmalar.

Not tabloyu kullanabilirim derseniz diğer günleride tablonun altına ekleyerek doldurun ve buraya ekleyin.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Gördüğünüz gibi bu tablo 4*4 değil...
25-30 derslikli BESYO'lara, 40-50 bölüm ve 100 üzerinde hocası olan MYO lara bu tür uygulamalar yaptım.
Ders dağılım programları her dönem için ayrı ayrı hazırlanmalıdır.
Bu tür kullanılabilecek bir uygulamanın omurgasını ekten indirip inceleyin.
Kullanılabilir derseniz (bunda dersleri yerleştirecek kişiye epey iş düşer) sabit sayfasına gereken verileri girip ders sayfasında yerleştirme işlemini yapın.
Daha sonra hs sayfasındaki verilerin (hoca,öğrenci,bölüm,ders vs..) istediğiniz tablosunu çıkartırız.
Döngülerde ise ya verinin varlığını, yada son verinin adresini , veya standart taramada verinin istenene eşitliğini yada eşitsizliğini kontrol ettiririm.

İyi çalışmalar.

Not tabloyu kullanabilirim derseniz diğer günleride tablonun altına ekleyerek doldurun ve buraya ekleyin.

merhaba,

Son attığınız eki inceledik. Yeni fikirler edindik.Son yolladığınız ek biraz karışık geldi.Biz bir öncekinin üzerine devam ediyoruz.Bölüm eklemeyi döngünün sınırını en son dolu sütuna kadar döndürerek bölümü eklettik .Siz de bi göz atabilirseniz eğer bir sıkıntı varsa yaptığımızla ilgili söylerseniz seviniriz.Bölüme göre sorgulamaya gerek yok onu iptal edebilirsek iyi olur.

dediğimiz gibi yeni fikirler edindik.
isteğimiz bi hoca aynı saatte birden fazla şubeye giremesin mesela türk dili dersi
a şubesine ilk iki saat atanıyor.ancak yanlışlıkla ilk iki saate b şubeside atanırsa en son eklenen atanıyor.Burda hata mesajı verdirmemiz gerekir, yani hata mesajı olarak bu sınıfa bu saatte başka hoca giremesin ve ya bu hoca bu saatte başka sınıfa giremez gibi bi msj versin istiyoruz .. yardımlarınız için tekrar çok teşekkür ederiz .

Ekli dosyalar

• son.xls
    son.xls
    476 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
merhaba,

Son attığınız eki inceledik. Yeni fikirler edindik.Son yolladığınız ek biraz karışık geldi.Biz bir öncekinin üzerine devam ediyoruz.Bölüm eklemeyi döngünün sınırını en son dolu sütuna kadar döndürerek bölümü eklettik .Siz de bi göz atabilirseniz eğer bir sıkıntı varsa yaptığımızla ilgili söylerseniz seviniriz.Bölüme göre sorgulamaya gerek yok onu iptal edebilirsek iyi olur.

dediğimiz gibi yeni fikirler edindik.
isteğimiz bi hoca aynı saatte birden fazla şubeye giremesin mesela türk dili dersi
a şubesine ilk iki saat atanıyor.ancak yanlışlıkla ilk iki saate b şubeside atanırsa en son eklenen atanıyor.Burda hata mesajı verdirmemiz gerekir, yani hata mesajı olarak bu sınıfa bu saatte başka hoca giremesin ve ya bu hoca bu saatte başka sınıfa giremez gibi bi msj versin istiyoruz .. yardımlarınız için tekrar çok teşekkür ederiz .

Syn. ridvan77;
İşte bu nedenle üstteki 12 nolu mesaj ekini kullanmanızı önermiştim.
Önerdiğim ekte bu tür çakışmalar daha kolay gözlemlenebilecekti. (yarıyıl karmaşası olmayacağından girişte mükerrer kısıtlaması yapılabilecekti)
Neyse mademki bu sizin için daha kullanışlı ilave bir sayfada bu çakışmaları gözlemleyip gerekli düzeltmeleri yapabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri