• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroları silen kod

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2013 ingilizce
Arkadaşlar merhaba,

Belirlediğimiz bir tarihte çalışma kitabında bulunan bütün modül ve makroları silen bir kod mevcutmudur?

Teşekkürler

Seviye yerlerde:hihoho:

Sayın magnet2014,
Öncelikle belirtmek isterim ki; bu Forum'da seviyesi düşük veya seviyesiz hiçbir konu; ne "Yönetici" gurubu ne de bizim gibi amacı ;sadece yardım etmek, bildiklerini aktarmak olan "Destek Ekibi" ve "Uzman" arkadaşlarımız tarafından dikkate alınmaz, değerlendirilmez ve izin verilmez.Gerekirse açtıkları konu "SİLİNİR".Saygı ve paylaşıma gönülden inanan bu arkadaşlarımızın , hiçbir karşılık beklemeden yaptığı katkıları ile birçok üyemiz ve hatta üye olmayanlar bile önemli gelişmeler sağlamış ve işlerini daha kolay yapabilir hale gelmiştir.

Forum'da hiç kimsenin bilgi düzeyi sorgulanmaz , tartışılmaz ve aşağılanmaz.

Sizin sorunuzla ilgili olarak:
Daha önceki sorularınıza bakıldığında ; son derecede saygılı, düzeyli ve öğrenme amaçlı sorularınızın olduğu ve çoğunlukla bunlara cevap aldığınız görülecektir.
Örnek vermek gerekirse;
Konu Başlığınız:Makro ile boş hücreyi bulmak
Sorunuz:Bir sayfada A5 hücresine “Aaaaaa”, a5 hücresinden sonra A kolonundaki ilk boş hücreye “bbbbbb” sonraki boş hücreye “cccccc” sonraki boş hücreye ”dddddd” yazdırmak istiyorum Bunu makro ile nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
Konu Başlığınız: Makroda hücreye formül tanımlama
Sorunuz:Aşağıdaki gibi bir kod çalıyor. Bu kod "ÖZET RAPOR" isimli sayfaya diğer sayfalardan veri alarak döküm yapıyor. Bu formülü---> =IFERROR(IF(D6<>"c";L6/(K6+L6);"");"") makronun içerisine gömerek S6 hücresinden başlayarak bütün s kolonuna her satırda işlem yapacak şekilde uygulatmak istiyorum.
Dosya içeriği şirket bilgilerini içerdiği için paylaşamıyorum. Yardımcı olursanız minnettar olurum. Teşekkürler
Konu Başlığınız:hücreye şifre ile giriş yapmak
Sorunuz:Excel sayfasında sheet1, AT3 hücresinde data validation ile oluşturulmuş bir listbox mevcut. Bu hücrenin kullanımını macro ile şifrelemek istiyorum. Yani hücreye gelip listeden seçim yapmak istendiğinde şifre sordurabilir miyim?
Konu Başlığınız:Başka dosyadan veri alma hata
Sorunuz:Aşağıdaki kod ile çalışan bir macrom var. Ana dosya da ilgili hücreye veri alınacak excel çalışma kitabının ismi yazıldığı zaman, o çalışma kitabındaki verileri çekerek karşılaştırıyordu ve sorunsuz çalışmaktaydı. Tek şart veri alınan dosyanın da açık olmasıydı. Ancak bilgisayarıma format atıldıktan sonra veri alınacak dosya açık olmasına rağmen " ........,Dosyası açık degil" uyarısı çıkıyor ve işlem yapmıyor.
Şirket özel bilgilerini içerdiği için dosyayı paylaşamıyorum. Macro'ya bakıp yorum yapabilecek arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum. Çok teşekkür ederim
Konu Başlığınız:sütundaki hücrelere fonksiyon tanımlama
Sorunuz:Makro ile bir sütundaki hücrelere nasıl fonksiyon tanımlayabiliriz. Örneğin excel çalışma kitabında sayfa2 de P sütunundaki bütün hücrelere "=IF(K*="";"";UPPER(TEXT(K*;"aaaa")))" bu formülü nasıl yazdırırım
P2 hücresine =IF(K2="";"";UPPER(TEXT(K2;"aaaa")))
P3 hücresine =IF(K3="";"";UPPER(TEXT(K3;"aaaa"))) vs
Konu Başlığınız:Macro olan çalışma kitabını paylaşıma açmak
Sorunuz:Macro olan bir çalışma kitabını macrolar çalışacak şekilde paylaşıma nasıl açarım . Yardımcı olursanız sevinirim.
Konu Başlığınız:Excel macro kod hatası
Sorunuz:Dönüşüm projesi" isimli Excel çalışma kitabı için macro kullanmaktaydım ancak makroları sonradan sildim. Ancak şu an hangi excel dosyasını açsam ekteki uyarı mesajını görüyorum. "Dönüşüm projesi" dosyasında herhangi bir makro var mı diye kontrol ettiğimde olmadığını görüyorum. İşin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu örneklerdeki soru şekliniz, diğer bütün sorularınızda da benzer durumdadır.

Oysa bu başlıktaki sorunuz:
Belirlediğimiz bir tarihte çalışma kitabında bulunan bütün modül ve makroları silen bir kod mevcutmudur?
Oysa ; sorunuzu önceki konularınızda olduğu şekilde sormuş olsaydınız; kesin ve doğru bir cevabı en kısa zamanda alabilirdiniz.

Böyle sorulan soruya verilecek cevap; "Evet", "Mevcuttur" veya "Hayır", "Mevcut Değildir" ne kadar "seviye" ile ilgili olabilir.

Amacım, "Türkçe dilbilgisi" öğretmek değil.Forum'da her zaman saygılı ve seviyeli bir tutum sergileyen biri olmanıza rağmen bu konuyu "seviye" meselesi olarak algılamanıza üzüldüm.
Hassasiyetinizi dikkate alarak, bizlerin amacını daha iyi değerlendirmenizi arzu ederim.

Bu "uzunca" açıklama , eğer sizi üzmüşse veya amacını aşıyorsa, 60 yaşını aşan birisi olarak şahsen sizden özür dilerim.
Bu Açıklamaları; yerinde ve sadece bilgi amaçlı olduğunu düşünüyorsanız ve sorunuzdaki "KOD" hakkında bilgi istiyorsanız; bizler cevap vermeye hazırız.

Sevgi ve selamlarımla, iyi çalışmalar dilerim.

Sayın magnet2014,
Öncelikle belirtmek isterim ki; bu Forum'da seviyesi düşük veya seviyesiz hiçbir konu; ne "Yönetici" gurubu ne de bizim gibi amacı ;sadece yardım etmek, bildiklerini aktarmak olan "Destek Ekibi" ve "Uzman" arkadaşlarımız tarafından dikkate alınmaz, değerlendirilmez ve izin verilmez.Gerekirse açtıkları konu "SİLİNİR".Saygı ve paylaşıma gönülden inanan bu arkadaşlarımızın , hiçbir karşılık beklemeden yaptığı katkıları ile birçok üyemiz ve hatta üye olmayanlar bile önemli gelişmeler sağlamış ve işlerini daha kolay yapabilir hale gelmiştir.

Forum'da hiç kimsenin bilgi düzeyi sorgulanmaz , tartışılmaz ve aşağılanmaz.

Sizin sorunuzla ilgili olarak:
Daha önceki sorularınıza bakıldığında ; son derecede saygılı, düzeyli ve öğrenme amaçlı sorularınızın olduğu ve çoğunlukla bunlara cevap aldığınız görülecektir.
Örnek vermek gerekirse;

Bu örneklerdeki soru şekliniz, diğer bütün sorularınızda da benzer durumdadır.

Oysa bu başlıktaki sorunuz:

Oysa ; sorunuzu önceki konularınızda olduğu şekilde sormuş olsaydınız; kesin ve doğru bir cevabı en kısa zamanda alabilirdiniz.

Böyle sorulan soruya verilecek cevap; "Evet", "Mevcuttur" veya "Hayır", "Mevcut Değildir" ne kadar "seviye" ile ilgili olabilir.

Amacım, "Türkçe dilbilgisi" öğretmek değil.Forum'da her zaman saygılı ve seviyeli bir tutum sergileyen biri olmanıza rağmen bu konuyu "seviye" meselesi olarak algılamanıza üzüldüm.
Hassasiyetinizi dikkate alarak, bizlerin amacını daha iyi değerlendirmenizi arzu ederim.

Bu "uzunca" açıklama , eğer sizi üzmüşse veya amacını aşıyorsa, 60 yaşını aşan birisi olarak şahsen sizden özür dilerim.
Bu Açıklamaları; yerinde ve sadece bilgi amaçlı olduğunu düşünüyorsanız ve sorunuzdaki "KOD" hakkında bilgi istiyorsanız; bizler cevap vermeye hazırız.

Sevgi ve selamlarımla, iyi çalışmalar dilerim.

Merhaba bu kadar uzun cevaba bence gerek yoktu :)

Mevcutsa çözüm paylaşılırdı bizde öğrenirdik.

Heekes şaka yapmış konuyu açan üyede şakaya şaka ile rest çekmiş :)
Kolay gelsin.

Merhaba.

Bence soru sorulmuş, soruya uygun cevap da verilmiş. Sorun nedir anlamadım.
Cevap yanlış/yanıltıcı/küçümseyici vs değil.

Kaldı ki; konu açmadan önce forum sayfalarının üst-ortasındaki ARAMA bölümüne
makrolar silinsin yazılarak arama yapılsaydı, bir'den fazla konu ve çözüm önerisine ulaşılabilirdi.

Böyle bir forum sitesindeki yazışmalarda "SEVİYE" sözcüğünün kullanılması, biraz garip kaçmış.
.

Sayın magnet2014,

sevgi ve selamlarımla, iyi çalışmalar dilerim.

YAŞLI İSEN BUNDAN BANA NE!
Konuyu başlatan olarak bu şekilde yorum yapmanızdan rahatsız oldum.
Neden bu işe bu kadar taktınız ki? Espri yapılmış ve buda emojilerle desteklenmiş.
Sizin yaşınızın konu ile ne alakası var?
Yaşınız ileri diye espri yasak mı?
Sevgili "turist Destek Ekibi", yaşın gereği, ve detek ekibi olarak burası senin hoyratça insanları fırçalama hakkın yok.
DESTEK ekibi adı altında yaşı geçmiş birinin fırça atması için ben burada değilim. ASLA KABUL ETMİYORUM BU HAKARETİ.

YAŞLI İSEN BUNDAN BANA NE!
Konuyu başlatan olarak bu şekilde yorum yapmanızdan rahatsız oldum.
Neden bu işe bu kadar taktınız ki? Espri yapılmış ve buda emojilerle desteklenmiş.
Sizin yaşınızın konu ile ne alakası var?
Yaşınız ileri diye espri yasak mı?
Sevgili "turist Destek Ekibi", yaşın gereği, ve detek ekibi olarak burası senin hoyratça insanları fırçalama hakkın yok.
DESTEK ekibi adı altında yaşı geçmiş birinin fırça atması için ben burada değilim. ASLA KABU[L ETMİYORUM BU HAKARETİ

Politen ve magnet2014 aynı kişiler mi ? Anlamadım ..... Neler oluyor ?

Lütfen biraz daha saygılı olun ...

.

Politen ve magnet2014 aynı kişiler mi ? Anlamadım ..... Neler oluyor ?

Lütfen biraz daha saygılı olun ...

.

Sevgili haluk,
magnet2014 rumuzlu arkadaşı tanımam. Destek Ekibi diye lanse edilen kişinin yaptığı saygısızlığa tepkim. Site kullanıcısı olarak bu tür hakaretlere , yaş bahane edilerek maruz kalmak istemiyorum. Kimsenin yaşı beni ilgilendirmez ve de benim yaşım kimseyi bağlamaz. Yaşı bahane ederek "destek ekibi" gibi rumuzla burada hoyrat davranılamaz.

Son düzenleme:
Sayın politen,
Sayın turist'in yazdığı mesajda zerre kadar hakaret yok. "seviye yerlerde" şeklinde yazılan bir mesaja (ki siz bu mesajı espri diye niteleyebilirsiniz; bana göre değil, ama öyle bile olsa uygunsuz) yazılabilecek en düzgün uyarı mesajını yazmış. Mesajını sakince tekrar okumanızı tavsiye ederim. Ancak sizin yazınız biraz üslup sıkıntıları içeriyor. Yıllardır bu forumdayım. İlk kez okumaktan rahatsız olduğum bir mesaj gördüm. Amacım polemik değil. Bu yüzden bu konuda yazdığım ilk ve son mesajdır. Sadece böyle durumlarda sessiz kalmayıp rahatsız olduğumu belirtmek istedim.

Sayın politen;

Herhalde sayın turist'in 1. sayfadaki 6 No'lu mesajından bahsediyorsunuz. Ancak orada; hakaret veya hoyratlık içeren bir mesaj gibi gelmedi bana. Üstelik yaşını belirterek bir şekilde üstünlük sağlamaya çalışmıyor, tam tersine eğer yanlış anlaşılması durumunda peşinen özür diliyor.

Ben yine de herkesi saygınlığa ve sakinliğe davet ediyorum.

İyi akşamlar,

.

Sayın politen;

Herhalde sayın turist'in 1. sayfadaki 6 No'lu mesajından bahsediyorsunuz. Ancak orada; hakaret veya hoyratlık içeren bir mesaj gibi gelmedi bana. Üstelik yaşını belirterek bir şekilde üstünlük sağlamaya çalışmıyor, tam tersine eğer yanlış anlaşılması durumunda peşinen özür diliyor.

Ben yine de herkesi saygınlığa ve sakinliğe davet ediyorum.

İyi akşamlar,

.

Sevgili Haluk,
Konuya müdahil olmayın lütfen.

Sayın politen,
Sayın turist'in yazdığı mesajda zerre kadar hakaret yok. "seviye yerlerde" şeklinde yazılan bir mesaja (ki siz bu mesajı espri diye niteleyebilirsiniz; bana göre değil, ama öyle bile olsa uygunsuz) yazılabilecek en düzgün uyarı mesajını yazmış. Mesajını sakince tekrar okumanızı tavsiye ederim. Ancak sizin yazınız biraz üslup sıkıntıları içeriyor. Yıllardır bu forumdayım. İlk kez okumaktan rahatsız olduğum bir mesaj gördüm. Amacım polemik değil. Bu yüzden bu konuda yazdığım ilk ve son mesajdır. Sadece böyle durumlarda sessiz kalmayıp rahatsız olduğumu belirtmek istedim.

Olayı tam algılayamadığınız için lütfen konuya dahil olmayın.

Sayın politen;

Benim konuyu uzatmak veya polemiğe girmek gibi niyetim yok, zaten bu da bu konuda son mesajım olacak.

Siz benden konuya müdahil olmamı istiyorsunuz ama, sayın magnet2014 tarafından açılan bir mesaja sayın Turist'in verdiği cevap üzerine siz de 3. mesajda olaya dahil oluyorsunuz. Bu durumda benden bir farkınız yok. Ayrıca; konuya müdahil olup, olmamak da tabii ki benim takdir edeceğim bir şeydir.

Takdirimi de bu noktada, kendi açımdan konuyu noktalayarak kapatıyorum.

İyi akşamlar,

.

Sayın politen;

Benim konuyu uzatmak veya polemiğe girmek gibi niyetim yok, zaten bu da bu konuda son mesajım olacak.

Siz benden konuya müdahil olmamı istiyorsunuz ama, sayın magnet2014 tarafından açılan bir mesaja sayın Turist'in verdiği cevap üzerine siz de 3. mesajda olaya dahil oluyorsunuz. Bu durumda benden bir farkınız yok. Ayrıca; konuya müdahil olup, olmamak da tabii ki benim takdir edeceğim bir şeydir.

Takdirimi de bu noktada, kendi açımdan konuyu noktalayarak kapatıyorum.

İyi akşamlar,

.

Yetersiz ve kayfi yorum yaptığın için yazma. Olayı tarafsızca değerlendirmediğinin farkındayım. Bu yüzden uzak dur.

Sayın politen,

Ben aynı şekilde düşünmüyorum. Bu sitenin "destek ekibine" bu mesaj yakışmıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri