• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makroları ilk 3 sayfa hariç butun sayfalarda çalıştırmak

Excel Vers. ve Dili
2010 office ingilizce
Herkese merhabalar;

içinden çıkamadığım bir durum var. Oluşturduğum makro bir web sayfasından veriyi Q25 hücresine çekiyor.

Ve ben bu makroyu bir butona atayıp manuel olarak tıklayıp veriyi yeniliyorum(Yenilemeye çalışıyorum.)

Sub Macro2()
Call Mali
Call bilanco
End Sub

Ancak ben "Mali" ve "bilanco" makrolarının ANASAYFA ve DETAY ismini verdiğim 2 sayfada çalışmamasını istiyorum.

Ama butona Macro2() makrosunu atadığımda butun sayfalarda çalıştırıyor ve ANASAYFA ve DETAY sayfalarımda düzeni bozuyor.

Bir türlü beceremedim. Fikri olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

iyi Çalışmalar.

Sayın pokemal,
Dosyayı görmeden fikir yürütmek ne kadar doğrudur bilmiyorum.Keşke örnek bir dosya koysaydınız.O zaman çözümler daha net olurdu ama siz call Mali ve Call bilanco dediğinizde bu iki makrodaki kodlar çalışıyor dolayısıyla bu kodlardaki sayfalarda işlem gerçekleşiyor.Eğer bütün çalışma sayfalarında işlem gerçekleşiyorsa kolarda mutemelen

Kod:
For Each sayfa In Worksheets
ya da
For i = 1 To Sheets.Count

benzeri kodlar vardır.Bu kodları değiştirmeniz gerekiyor.MEsela

Kod:
For i = 3 To Sheets.Count

yazarak,makronun 3.sayfadan itibaren işlem yapmasını sağlayabilirsiniz.

Sn bedersu;

Siz şimdi for each diyince deneyip gördüm ki zaten benim makrom sadece aktif sayfada çalışıyormuş.

Bu arada ilk 3 sayfa hariç bütün sayfalarda çalıştırmak istediğim kodum aşağıdaki gibi. Dosyayı da ekte gonderiyorum.

Başına
For sayfa1 = 3 To Sheets.Count
sayfa1 = sayfa1 + 1
sonuna
next sayfa1

dediğimde de sadece o sayfada çalışmakta.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın pokemal,
Kodlar tamam da,neden "sayfa1=sayfa1+1" yazdınız ki? Bir üstten başlamak istiyorsanız
For sayfa1 = 4 To Sheets.Count demeniz yeterliydi.

Geri