• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroları etkin kılmak.Güvenlik düzeyini düşürmek

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Orion1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar.
Hepinize selamlar.Benim sorum şu: Vbasic de yapılmış excel tabanlı dosyamda sayfaya yerleştirdiğim sil makrosu sayfadaki hücrelerdeki verileri ve sütunlardaki fotoğrafları windows 2002,windows 2007 de siliyor,ancak bu dosyayı excel 2010 yüklü bilgisayara yüklüyorum excel sayfasındaki makroyu tıklıyorum, hücredeki verileri siliyor fakat resimleri silmiyor.
Yani excel 2010 yüklü bilgisarda makro fotoğrafları silmiyor.ilgili kodlar ektedir.Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim.
Sorun makro güvenlik sorunu olabilir mi? bilmiyorum.Çok acil bekliyorum.

Private Sub ComboBox1_Change()
Dim ts, kaplan, yol, Resim_Memur

Application.ScreenUpdating = False
Range("B6,A8:I65536").ClearContents
Range("A8:A65536").RowHeight = 45
kaplan = 8
yol = "D:\Memur_Isci_Tan\Resim_Mem\"

For Each Resim_Memur In ActiveSheet.Shapes
If Resim_Memur.Type = msoPicture Then Resim_Memur.Delete
Next

For ts = 2 To Sheets("DATABASE").Cells(65536, "I").End(xlUp).Row
If Sheets("DATABASE").Cells(ts, "I") = ComboBox1.Value Then
Cells(kaplan, "A") = Sheets("DATABASE").Cells(ts, "B")
Cells(kaplan, "B") = Sheets("DATABASE").Cells(ts, "C")
Cells(kaplan, "C") = Sheets("DATABASE").Cells(ts, "D")
Cells(kaplan, "D") = Sheets("DATABASE").Cells(ts, "E")
Cells(kaplan, "E") = Sheets("DATABASE").Cells(ts, "G")
Cells(kaplan, "H") = Sheets("DATABASE").Cells(ts, "F")
Cells(kaplan, "G") = Sheets("DATABASE").Cells(ts, "J")
Cells(kaplan, "F") = Sheets("DATABASE").Cells(ts, "H")
Cells(kaplan, "I").Select

On Error Resume Next
ActiveSheet.Pictures.Insert(yol & Cells(kaplan, "H") & ".jpg").Select
With Selection
.Top = Cells(kaplan, "I").Top
.Left = Cells(kaplan, "I").Left
.Width = Cells(kaplan, "I").Width
.Height = Cells(kaplan, "I").Height
End With
On Error GoTo 0

Range("B6") = ComboBox1
Range("B6").Select
kaplan = kaplan + 1
End If
Next

Application.ScreenUpdating = True
End Sub

makro kodu aşağıdadır:
Sub teklik()
Dim ts
Sheets("TANITIM").ComboBox1.Clear
For ts = 2 To Sheets("DATABASE").Cells(65536, "I").End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("DATABASE").Range("I2:I" & ts), _
Sheets("DATABASE").Cells(ts, "I")) = 1 Then
Sheets("TANITIM").ComboBox1.AddItem Sheets("DATABASE").Cells(ts, "I")
End If
Next
End Sub
 
Son düzenleme:
mrb ben de sitenize yeni katıldım. bi konuda sorum olacak lütfen yardımcı olabilirmisniz. Çok acele.
Soru :
A ve B sütunun ilk 10 satırına double değerler girilmiştir (istediğiniz sıfırdan büyük değerler olabilir). A sütunundaki değerler bir dik üçgenin bir kenarına, B sütunundaki değerler ise bu dik üçgenin diğer kenarına aittir. VBA ile hazırlanacak bir programda bu sütundaki değerler alınıp alan isimli fonksiyon yordamında üçgen alanı hesaplanacak ve sonra ilgili satırın C sütununa gönderilecektir.
 
Merhabalar;

Office 2010 kullanıyorum makro da acemiyim. İlk makromu kaydetmek istediğimde aşağıda bu uyarıyı veriyor Ne yapmam gerekiyor.

Ekran+Al%C4%B1nt%C4%B1s%C4%B1.PNG
 
Çok basit.Kullanmak istediğiniz makronun o çalışma kitabında olmadığını söylüyor
 
Bu hata mesajı ne yaptığınızda geliyor? Bu bir sonuç ve bunu sormuşsunuz ama nedeni bulmak gerek. Büyük ihtimalle bir düğmeye tıkladınız ve bunu verdi. Eğer bu doğru ise makro ile dügmeyi ilişkilendirmediniz. Dügmeye sağ tıklayın ve makro ata satırına dokunun. Açılan diyalog'da ilişkilenmesi gereken makronuzun adına tıklayın ve tamam deyin , ok'ler ile çıkın ve düğmeye tekrar dokunun.

Tabi bunu Vbe'de kodları yazdığınızı farzederek söylüyorum.
 
Bu hata mesajı ne yaptığınızda geliyor? Bu bir sonuç ve bunu sormuşsunuz ama nedeni bulmak gerek. Büyük ihtimalle bir düğmeye tıkladınız ve bunu verdi. Eğer bu doğru ise makro ile dügmeyi ilişkilendirmediniz. Dügmeye sağ tıklayın ve makro ata satırına dokunun. Açılan diyalog'da ilişkilenmesi gereken makronuzun adına tıklayın ve tamam deyin , ok'ler ile çıkın ve düğmeye tekrar dokunun.

Tabi bunu Vbe'de kodları yazdığınızı farzederek söylüyorum.

Makrtoyu kayıt ediyorum kitabımı kaydetmek istediğimde
Ekran+Al%C4%B1nt%C4%B1s%C4%B1.PNG

böyle bir hata veriyor :( ve makro çalışmıyor.
 
Dosya türü listesi dediği ,altta iki açılır kutudan altta olan. Bunda makro etkinleştirilmiş excel sayfası seçeneğini açarsanız sorun çıkarmaz.
 
İngilizce spreadsheet indirdim. Ama hücre isimlerini türkçeye çevirmem lazım. dahası. birim satırları inç ve psi . yani bütün makro yu değiştirmem lazım. okadar anlamıyorum. nasıl yapabilirim. Teşekkürler
 
Arkadaşlar vba da range ile button nasıl seçebilirim yada seçilebilir mi ?
 
Çok beğeniyorum Gerçekten bilgi paylaşımınız süper.
 
2013 excell Makro ayarları

Arkadaşlar excelde çalışanlarımın sigorta günlerini her ay hatırlatacak bir uyarı / alarm gibi bir uygulama yapmak istiyorum. Her elemanın karşısındaki hücreye bu işlemi nasıl yapmalıyım. Ofis versiyonum 64 bit 2013 Tr.

Burada okuduğum bir kaç konuda excelde ayarlar menüsünde makro ve güvenlik kısmından güvenliği düşürmek gerektiği anlatılmış ancak ofis 2013 excelinde ayarlar menüsü yok ya da ben bulamadım.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


Saygılar
 
Güvenlik ayarlarını macro ile yapmak

Arkadaşlar merhaba,

Güvenlik ayarlarını Workbook açıldığında macro ile yapmak mümkün mü?

Teşekkürler.
 
Merhaba bende çoğu zaman resmin altındaki "enable content" uyarsını alıyorum ve sürekli aktif hake getiriyorum.

Ayrıca "command button" tuşlarını kullanarak tablo yaptığımda, başka bilgisayarlarda çalışmıyor ve resmin üstündeki uyarıyı veriyor.

Sebebi macro güvenklik ayarları mıdır, çözümü nedir.
teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • unnamed (1).jpg
    unnamed (1).jpg
    21.1 KB · Görüntüleme: 22
https://www.youtube.com/watch?v=eoJ9gsjJv3s

selamlar yukarıda verdiğim linkte ki excel dosyasının aynısını yapmak istiyorum filtrelemeyi deyapıyorum ama videodaki gibi butonlarla makrolu olarak filtreleyemiyorum neden acaba makro kaydını acıp filtrelemeyi kaydedıyorum ama butınlu makro ıle acamıyorum sıkıntı nedır acaba yardımcı olur musunuz?
 
Arkadaşlar benim şöyle bir sorum var mesela a1 hücresine ve b1 hücresine veri girişi yapınca bunu makroyla başka bir dosyaya yolluyorum kaydediyor bunu yaparken c1 hücresine de 4 rakamlı bir numara yazmasını istiyorum her seferinde farklı bir numara verecek şekilde umarım saçma birşey istemedim :)
 
Önerilmez demesinin nedeni nedir acaba. Ne gibi zararları olabilir ?
 
Microsoft Visual Basic for Applications
Compile error in hidden modüle: UserForml.

This error commonly occurs vvhen code is incompatible with the version, platform, or architecture of this application. Click "Help" for information on hovvto correct this error.


böyle bir hata alıyorum macro da yardım edebilirseniz sevinirim
tsk
 
Kullandığınız harici bir nesne hataya sebep olabilir. Dosyanızı ayrı bir başlık açarak eklerseniz inceleme fırsatımız olabilir.
 
Geri
Üst