• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makroları birleştirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
değerli excel web uzmanları elimde formun değerli uzmanları tarafından gönderilmiş 4 adet adet ayrı makro kodu var bu kodları veri tabanı işlem sayfamda teker teker kullandığımda hepsi çok güzel çalışıyordu ve verimli idi ancak bu kodları birleştirmek istediğimde kodlar hata vermeye başladı bu konuda bana yardımcı olursanız çok minnettar kalırım teşekkür edrim kodlar ve kodların yaptığı işler ekteki dosyamda mevcuttur dosyaya uyarlayıp gönderirseniz yada bana nasıl yapacağımı gösteren bir doküman gönderirseniz sevinirim tekrar teşekkürler

Ekli dosyalar

bu konu banada lazım aslında bir cevabı varmı acaba

Son düzenleme:
Merhaba,
Dosya açan kod, hangi sayfanın "A" sütununda çift tıklama ile çalışacak?

sayın dantex bu belirsizlikten dolayı kusuruma bakmayın tüm bu kodlar veri tabanı sayfasında çalışacak birde bir butona atayıp tetikleyerek çalıştırdığım kod hakkında yorum yaparsanız sevinirim

Merhaba,
dosyada "ICD_10" adında bir sayfa oalcakmı? Kodlarda böyle bir tanım yapmıştık çünkü.

evet sayın dantex ICD_10 adında bir sayfa var ama ben onları sildim dosya boyutu küçülsün diye

Merhaba,
dosyanız ektedir. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

sayın dantex 1 nolu mesajımın ekinde bulunan dosyada renkleri kontrol et butonuna ait kodlarıda bu sayfaya entegre etme şansınız varmı acaba. böyle olursa ben sürekli bu butana basmak zorunda kalmıcam bunuda yaparsanız çok sevinicem teşekkürler

sayın dantex eğer böyle birşey mümkün değilse bu şekildede kullanabilirim bu şekle gelmesi için verdiğiniz uğraştan dolayı çok teşekkür ederim sağolun

Merhaba,
"Veritabanı" sayfası "B" sütunundaki renkleri siz manuel olarak mı giriyorsunuz.

sayın dantex veri tabanı sayfasında "D" sütunundaki renkleri ben manuel giriyorum kod girilen renge göre data sayfası "C" sütununa istenilen değeri yazdırıyor

Merhaba,
rengi değiştiğinde makroyu tetikleyen bir "olay" bilmiyorum. Hücre değer'i değiştiğinde, seçildiğinde, çift tıklandığında, sağ klik yapıldığında makro tetikleyebiliyoruz.

sayın dantex "Hücre değer'i değiştiğinde" makro tetiklenebilir demişsiniz örneğin ben boş olan D2 hücresine bir değer girdim değerin rengini belirledim ve entere basıp hücreyi terk ettim böylelikle hücre değeri değişti böyle bir olay makroyu çalıştırırmı yada yukarıda belirtilen olaya benzer bir olay "hücre seçildiğinde" makro tetiklenebilir demişsiniz örneğin mausla geldik D sütununda bir hücreyi tıklayıp hücreyi seçtik ama hücre boş. böyle olduğu için istenen koşul (renklerin kırmızı yada siyah oluşuna göre a yada p yazılması) sağlanmadığından makro çalışsa bile bir değer yazmayacak hücre seçildiğinde çalışan makro hücreden çıkıldığında çalışabilirmi yani ben hücreyi seçtim değerini girdim ve enter yada sayfada bir yere tıklayıp hücreden çıktım o zaman makronun çalışması söz konusumudur. bir üçüncü olay arz edeyim ben veri tabanındaki çalışan tüm kodların yansımalarını "data" ve "süreç" sayfalarında göreceğim örneğin oluşan verileri görebilmek için data yada süreç sayfasına geçtiğimde bu makronun çalışmasını sağlayabilirmiyim. sayın dantex bu üç olay ile üzerinde çalıştığınız ve benim ihtiyacım olan bu makro çalışırsa işime yarar yok bunlar yetersi ize ben bu kodları buton ilede çalıştırabilirim uğraşlarınız için çok teşekkür ederim iyi akşamlar. Not:bu olayın d sütunu boyunca gerçekleşmesini istiyorum (renklerin kırmızı yada sarı oluşuna göre a yada p yazılması)

Merhaba,
bu değerin rengi belli ise yani 1 ise kırmızı, 2 ise sarı gibi zaten sorun yok. Bu değerleri biliyorsak siz değeri girdiğinizde değere göre renk değiştirir ve "a" ya da "p" yazar. Yani renge göre değil, değere göre renk.

sayın dantex renge göre değer girecek yani hücreye girilen değerin rengi kırmızı ise "a" sarı ise
"p" yazacak değere göre renk değilde renge göre değer yazacak

arkadaşlar son bir cevap bekliyorum bu şekilde makroyu çalıştırabilirmiyim değişik bir sayfanın seçilmesi maro çalıştırırmı olmaz ise butonla çalıştıracağım teşekkürler

Geri