• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makrolar etkinleştirilmiyor

Excel Vers. ve Dili
2016
Arkadaşlar makrolu .xlsm uzantılı bir excel belgesini office 2016 kuıllanarak yaptım. Gayet güzel de çalıştı dosya.
Bu dosyayı office 2010 kurulu başka bir bilgisayarda açıp denemek istedim. ilk seferinde gelen ileti çubuğundan içeriği etkinleştir dedim ve dosya sorunsuz çalıştı.
Dosyadan çıkmadan evvel makro ayarlarını en kısıtlıya alıp VBA nesnesine güven şeklinde işaretledim ve excel dosyasını kapattım.

Ancak exceli yeniden açmak istediğimde ileti çubuğunda "İçeriği etkinleştir" seçeneği yoktu ve makrolar hiçbir şekilde çalışmadı.

Sorun nedir ve nasıl düzeltme yapabilirim?

Arkadaşlar makrolu .xlsm uzantılı bir excel belgesini office 2016 kuıllanarak yaptım. Gayet güzel de çalıştı dosya.
Bu dosyayı office 2010 kurulu başka bir bilgisayarda açıp denemek istedim. ilk seferinde gelen ileti çubuğundan içeriği etkinleştir dedim ve dosya sorunsuz çalıştı.
Dosyadan çıkmadan evvel makro ayarlarını en kısıtlıya alıp VBA nesnesine güven şeklinde işaretledim ve excel dosyasını kapattım.

Ancak exceli yeniden açmak istediğimde ileti çubuğunda "İçeriği etkinleştir" seçeneği yoktu ve makrolar hiçbir şekilde çalışmadı.

Sorun nedir ve nasıl düzeltme yapabilirim?

Merhaba.

Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten.
En kısıtlı seçerseniz bildirimde bulunmadan makroları devre dışı bırakır.
Bildirimde bulunacak şekilde devre dışı bırakmalısınız.

En kısıtlı derken güvenlik ayarları en düşük manasında dedim. Yani bana sormadan makrolarıotomatik etkinleştir dedim.

Dediğiniz şekilde bildirimde bulunarak dediğim zaman ise, bildirim çubuğu uyarısı geliyor. Ancak orda da içeriği etkinleştir seçeneği gelmiyor.

Geri