• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makrolama ve pivot hakkinda kucuk bir yardim gerekli

Excel Vers. ve Dili
excel 2003,2007
bi data belgesi uzerinde olusturdugum genel bir makro var baya bi islem yapiyor,yaptigi islemler icin makromun baslangicinda pivot olusturuyorum makro pivotu kendisi olusturuyor ancak makroyu elimdeki data belgesinde kaydettigim icin baska bir belgede makromu kullanmak icin pivota ihtiyacim olcak ve makro baska bir data belgesinde satir ve sutun sayisi degisebilecegi icin pivotu olusturamiyor bunun icin bi cozum var mi(yani makromdaki pivotu olusturma kismina ne eklemem gerekiyor baska bi belgede pivotu olusturabilmesi icin) yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tesekkur ederim ...

Merhaba,

İlgili kodları diğer dosyanıza kopyalarsanız o dosyada da kodlarınız çalışır. Özet tabloyu oluşturan bölüme dinamik satır ve sütun bilgilerini tanımlayarak makronuzun sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

oncelikle ilginiz icin tesekkur ederim dediginiz yontemle baska belgeler uzerinde surekli kopyala yapistir yapmam gerekiyor biraz arastirma sonucunda cok guzel bisey buldum belki baskalarininda isine yarar diye paylasiyorum simdi

ActiveWorkbook.PivotCaches.Add(SourceType:=xlDatabase, SourceData:= _
ActiveSheet.UsedRange).CreatePivotTable TableDestination:="", _
TableName:="PivotTable1", DefaultVersion:=xlPivotTableVersion10
ActiveSheet.PivotTableWizard TableDestination:=ActiveSheet.Cells(3, 1)
ActiveSheet.Cells(3, 1).Select

Geri