• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makrodaki bir satırda çarpma işlemi hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba,
Ekte gönderdiğim ve kod kısmında açıklamaları mevcut olan makroda n1*n2 çarpması sırasında n1=30 , n2=20 yani sonuç 600 olması gerekirken benim yazdığım kod n1*n1=900 ve n2*n2=400 yapıyor. ayrıca son Z= formülü bu durumda nasıl olur?

Son düzenleme:
Merhaba.

Kullandığınız kod'da; aşağıdaki satırdan önce n2 değişkenine ilişkin bir tanımlama veya hesaplama yok .
Belirttiğim satırda ise aynı sayıyı aynı sayıyla çarp komutu vermiş oluyorsunuz ve bunlar da 30 sayısı ve doğal olarak sonuç 900.

Yaptığınız işlemi bilemediğimden ancak bunu söyleyebilirim.
Mavi ve kırmızı renklendirdiğim kısımlar aynı ve sizin n1 dediğiniz şey.

Z'nin nasıl hesaplanacağını bilemiyorum ve bu hesaplamanın nasıl yapılacağını siz söyleyeceksiniz, yapamazsanız tekrar bakılır.
.
Kod:
Cells(sat + 4, i + 1) = "=((" & [COLOR="Red"][B]Wf.Count(alan2)[/B][/COLOR] & ") * (" & [COLOR="Blue"][B]Wf.Count(alan2)[/B][/COLOR] & " ))"

Merhaba.

Kullandığınız kod'da; aşağıdaki satırdan önce n2 değişkenine ilişkin bir tanımlama veya hesaplama yok .
Belirttiğim satırda ise aynı sayıyı aynı sayıyla çarp komutu vermiş oluyorsunuz ve bunlar da 30 sayısı ve doğal olarak sonuç 900.

Yaptığınız işlemi bilemediğimden ancak bunu söyleyebilirim.
Mavi ve kırmızı renklendirdiğim kısımlar aynı ve sizin n1 dediğiniz şey.

Z'nin nasıl hesaplanacağını bilemiyorum ve bu hesaplamanın nasıl yapılacağını siz söyleyeceksiniz, yapamazsanız tekrar bakılır.
.
Kod:
Cells(sat + 4, i + 1) = "=((" & [COLOR="Red"][B]Wf.Count(alan2)[/B][/COLOR] & ") * (" & [COLOR="Blue"][B]Wf.Count(alan2)[/B][/COLOR] & " ))"

Merhaba,

n1=1.sütunun n değeri
n2=2.sütunun n değeri

farklı anlamları yok aynı anlama sahipler ben sadece o satırdaki hesaplamada n1*n2 yapsın istiyorum. burada her sütunun n değerini bir üst satırda hesaplattım ama çarpma işlemini yapamadım. ayrıca z formülü kodların alt kısmında mevcuttu ama yine de yazayım;
'Z=((MİNİMUM U)-((N1*N2)/2)) / ( ( (N1*N2)*(N1+N2+1) )/12)^(0,5) )

z formülünde n1*n2 ve n1+n2+1 kısımını yapamadım.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri