• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makrodaki bir formülün içine değişken atayabilirmiyiz_?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Aytaç
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003tr
Tekrar merhaba;
arkadaşlar normalde uzun uğraşlar sonucu değişken atamadan döngüye sokmadan kodu tamamladım ama ufak bi sıkıntı var prosedür çok uzun gibi ileti geliyor ve üstesinden gelebilmem için
Range("e8").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=IF('VERİM TABLOSU'!R5C2<>"""",VLOOKUP(RC[-2],'VERİM TABLOSU'!R5C2:R324C31,30,0),"""")"

kodundaki R5C2:R324C31 kısmında 5 ve 324 sayılarını değişken olarak atayabilmem gerekiyor. Şöyleki tarih sutunum 1 (01.01.2008) olduğunda 5-324; 2 olduğunda 325-644 gibi 320 satır aralıkları ile değişecek sizden istediğim 5 ve 324 değerlerini değişken olarak atadığımda yukarıdaki formülün nası yazılması gerektiği

eminim bi yolu vardır ve yardımcı olabilirsiniz

Şimdiden teşekkürler

beceremedim :(

sayın hsayar dediğiniz gibi fikir verdi düzenleme yaptım ancak yine takıldım dosya çok büyük olduğundan dolayı upload edemiyorum. üzerinde çalıştığım kod:

Sub veri_aktarimi()

gun = InputBox("Giriş yapılacak günü belirtiniz")

verimaraligi = 5 + (gun - 1) * 320

Dim arananverim As Range
Set arananverim = Workbooks("Verim Takip Ocak").Worksheets("VERİM TABLOSU").Cells(verimaraligi, 2)

Dim verimar As Range
Set verimar = Workbooks("Verim Takip Ocak").Worksheets("VERİM TABLOSU").Cells(Cells(verimaraligi, 2), Cells(verimaraligi + 319, 31))
For referans = 8 To 50
If Cells(referans, 2) = "PERSONEL ORTALAMA VERİM" Then
Exit For
End If
Next

Sheets("ön hazırlık verim raporu").Select
Range("e8").Select
Cells(8, gun + 4) = WorksheetFunction.VLookup(Range(Cells(8, 2), Cells(referans, 2)), verimar, 30, False)

Cells(8, gun + 4).Select
Selection.AutoFill Destination:=Range(Cells(8, gun + 4), Cells(referans, gun + 4)), Type:=xlFillValues
End If
End Sub

hata veren kodu yazmayı unutmuşum:)

Set verimar = Workbooks("Verim Takip Ocak").Worksheets("VERİM TABLOSU").Cells(Cells(verimaraligi, 2), Cells(verimaraligi + 319, 31))

5,6 sat&#305;rl&#305;k bir dosya eklemeden &#231;ok zor gibi

Geri