• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makroda yavaşlama ve kayıtta sorun...

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
iyi çalışmalar...
ekte gönderdiğim makroda kyıt butonuna bastığımda menü çok yavaş olarak gelmektedir....acaba sorun nereden kaynaklanıyor olabilir....

birde yedekle butonuna basınca klasör ismi soruyor ve o isimle bir klasör açıyor fakat çalışma sayfalarını bu yeni açılacak klasörün içine kaydettiremedim....

yardımcı olursanız sevinirim...

Ekli dosyalar

bu konuda fikri olan varmı arkadaşlar...yada desteklemem gereken bilgi...

çok fazla frame kullanmışsın. Textboxları bile ayrı ayrı frame içine almışsın. Frameleri silersen formun hızlı açıldığını göreceksin. Yedekleme işinde de yedeklenecek klasör ismini önceden bir değişkene atayıp atadığın değişkeni mkdir komutuna göstermen gerek.

Dim dsy
dsy = InputBox("Lütfen YEDEK LİSTESİ'ne ait ayın adını giriniz?", "YEDEKLEME LİSTESİ!!!", Format(Now, "dd_mmmm_yyyy"))
If dsy = Cancel Then Exit Sub
yedekklasoru = "C:\YEDEK\" & dsy
MkDir yedekklasoru

Const WBPath = "C:\YEDEK\"
For Each sht In ActiveWorkbook.Worksheets
sht.Copy
NFName = WBPath & sht.Name & ".xls"
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=NFName, _
FileFormat:=xlNormal, CreateBackup:=False
ActiveWindow.Close
Next

cevabınıza teşekkür ederim......form yavaşlaması söylediğiniz nedenden, frame leri kaldırınca sıkıntı ortadan kalktı...fakat yedekleme konusunda değişkeni tanımlamak derken..değişken ismi o günkü tarih olucak...tam anlayamadım galiba biraz açarmısınız konuyu...

bu kodu denermisiniz ?

Private Sub CommandButton22_Click()
AD = "C:\YEDEK"
On Error Resume Next
If Dir(AD) = "" Then MkDir AD
dsy = InputBox("Lütfen YEDEK LİSTESİ'ne ait ayın adını giriniz?", "YEDEKLEME LİSTESİ!!!", Format(Now, "dd_mmmm_yyyy"))
If dsy = Cancel Then Exit Sub
For Each sht In ActiveWorkbook.Worksheets
sht.Copy
NFName = AD & "\" & dsy & ".xls"
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=NFName, FileFormat:=xlNormal, CreateBackup:=False
ActiveWindow.Close
Next
End Sub

iyi akşamlar...ilgilendiğiniz için teşekkür ederim....makroyu çalıştırdım fakat, benim istediğim belirlediğim klasörün içine yedekle dediğim zaman gelen pencereden isim yada o günün tarihini girip, her bir sayfamı ayrı ayrı o klasörün içine yedeklemesi...gönderdiğim örnek dosya yedekleme yapıyordu fakat dosyalar klasörün içine değil bulunduğu dizine kaydediliyor....umarım anlatabilmişimdir....bunu yapabilimiyiz...

Geri