• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makroda üzerine yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
2007 Tr
Arkadaşlar diğer sayfaya bilgi gönderirken isimleri alta ekliyor ama ben istiyorumki üzerine yazsın bilgileride yanına eklesin yardımcı olursanız sevinirim
dosya ektedir

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar ustalar yardımsever forum üyeleri şu konuya bir el atsanız çok sevinirim.

Merhaba;
Sorunuz net değil. (aynı isim hem ofis hemde büro biriminde geçiyor?)
İki uygulama ekledim.
İlk uygulamada var olan değişkene ait verileri diğer sayfada ilgili yerlere (eski veriyi yok sayarak) yazar. Değişken yoksa en son satırın altına ilave eder.
İkinci uygulamada ise var olan değişkene ait verileri diğer sayfada ilgili yerlere (kıdem masa ve sandalye değişkenlerini eski verinin üzerine ilave ederek) yazar. Değişken yoksa en son satırın altına ilave eder.
İnceleyin. Size hangisi uygun ise onu kullanabilir yada modifiye edebilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun ilginizden dolayı teşekkür ederim, zaten bizlerin tek eksiği kendimizi ifade edemeyişimiz ve derdimizi anlatamayışımızdan kaynaklanıyor. Aslında vermiş olduğunuz örnek yakın çözüm ama her ikisinde de veri kaybı oluyor.
şimdi ben olayı bir örnekle açıklayayım; sizde öğrenci olmuşsunuzdur son sınıftaki öğrenciler staj yaparlar ve staj yerlerini öğrenciler seçer, biz burda öğrenciye 20 seçenek sunacağız onlar sabah ve öğle olmak üzere yalnızca iki tane seçecek. muygun sabah için ofis öğleden sonra için büro seçsin, ckayaz sabah koridor öğleden sonra ofis, 3.öğrenci sabah koridor öğleden sonra ofis seçsin, 4.öğrenci sabah mutfak öğleden sonra lobi seçsin 5.öğrenci sabah torna öğleden sonra kaporta 6.7. ve 300'e kadar bu öğrenci sayısı devam edecek. Ama görevlendirilecek birim sayısı 20 yi geçmeyecek. Burada önemli olan birimleri bir araya toplamak.torna bölümünde kaç öğrenci varsa onları masa ve sandalye oturumlarını dağıtmak ve gruplar oluşturmak. Öğrenci resepsiyon listesine baktığı zaman hangi görevler verilmiş, hangi masada ve sandalyede oturacak bunları resepsiyon sayfasında görecektir. Birimler saglık sanayi eczacılık dokuma ve turizm şeklindedir. Turizmde Restaurant bölümünde 20 öğrenci varsa bunlardan 5 tanesi aynı zamanda lobi seçmiş 5 tane cafe seçmiş 5 tane mutfak seçmiş, 5 taneside kat seçmiştir.burada önemli olan öğrenci adına göre değil birime göre listeleme yapılacaktır.eklemiş olduğum dosyada hem kendinizi hem beni gözlemleyiniz.Gerekirse olması gereken dosyada ekleyebilirim.

Ekli dosyalar

Merhaba Syn. ckayaz;
Sizin anlatamama sorununuz kadar bizimde anlayamama problemimiz oluyor.
O nedenle sorunun en kuvvetli destekçisi örnek dosya ve üzerindeki yönlendirici ifadeler. Daha ilerisi ise mevcut verilere göre olması gereken manuel hazırlanmış örnek tablo.
Tablodaki bilinmezlere gelince;
1-Bu tabloları kim hazırlıyor? (paylaşım yoluyla öğrenci mi? yoksa bir görevli mi?)
2-Öğrencinin görevlerini gözlemleyeceği alanı tüm tablo olarak mı vereceksiniz yoksa sadece öğrenci kendi görevini mi görecek?
3-öğrenci sabah ve öğleden sonra aynı alanı seçebilir mi?
4-öğrenci tüm görevleri dönüşümlü olarak almak zorunda mı?
5-masa sandalye seçimleri öğrencinin seçimine mi bağlı?
6-grup seçimlerinde alt üst sınır var mı?
7-birim seçimleri için sınır var mı (en az 5 kişi seçmeli vs. gibi)
vs.. vs..
Aslında tam otomasyon için tüm kriterlerin ve tüm olasılıkların bilinmesi gerekir.
Her neyse.
Tüm bu bilinmezleri bir kenara bırakıp sadece bilinenlerle yapılabilecek bir tablo oluşturdum.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun hazırlamış olduğunuz dosyalarla sizi yormuş bulunmaktayım kusura bakmayın. şimdilik işime yarayacak iki sayfa var birincisi öğrenci diğeri ise dağıtımdır. eklemiş olduğum dosyada öğrenci sayfasına satır ekleyince formüller verileri almaz oldu her yolu denememe ragmen verileri alamaz oldum. orada sütunun belirleyicisi hangi işaret ki bir türlü beceremedim.
=EĞER($F3="";"";İNDİS(dagıtım!$A:$G;KAÇINCI($F3;dagıtım!$B:$B;0);SÜTUN())+0) sondakini 1,2,3 yaptım parantez ekledim olmadı sorun nedir ki olmadı öğrenmek amaçlı soruyorum bu konuyu. Eğer öğrenci sayfasındaki fomülleri şablona uyarladığımız zaman olay mükemmel olacak hele birde makroya döküldüğünde tadından yenmez olur:)

Ekli dosyalar

Merhaba;
öğrenci sayfasında;
H3=EĞER($F3="";"";İNDİS(dagıtım!$A:$G;KAÇINCI($F3;dagıtım!$B:$B;0);3))
J3=EĞER($F3="";"";İNDİS(dagıtım!$A:$G;KAÇINCI($F3;dagıtım!$B:$B;0);5))
K3=EĞER($F3="";"";İNDİS(dagıtım!$A:$G;KAÇINCI($F3;dagıtım!$B:$B;0);6))
L3=EĞER($F3="";"";İNDİS(dagıtım!$A:$G;KAÇINCI($F3;dagıtım!$B:$B;0);7))
şeklinde düzenleyerek aşağı doğru çoğaltırsanız sorun kalmaz.

NOT: formüldeki SÜTUN())+0 ile bir sayı elde ediliyor bu sayı diğer sayfadaki veri alınacak sütun sayısını belirliyor (A sütunu için 1, B sütunu için 2 vs..)

Makro çözümü için eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun ilginiz, alakanız ve hatta yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.İyiki sizler varsınız çoooook teşekkür ederim Herşey gönlünüzce olsun kalın sağlıcakla

Geri