• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makroda turkce karakter ş ve ğ problemi

Ustalarimiz; yeni kurdugum excel2007de ş ve ğ karakterlerini yazabiliyorken; neden vba module ve userform sayfalarinda yazamiyorum... formda aradigim degisik kodlari da denedim ama malesef cozemedim. sayfadaki ş leri s yap diye makro yazacagim, o harf yerine baska bir isaret yaziyor... cozum onerenlere cok tesekkurler...

sorumun cozumu yok mu? ş harflerını s yaz seklınde degıstır makrosunu Ş harfını MODULUN ıcınde yazamadıgım ıcın yazamiyorum. Ş yazmak ısterken baska bır karakter cıkıyor. ğ yazmak isterken de baska karakter cikiyor. bilenlerden yardim bekliyorum. ne yapmaliyim da diger turkce karakterleri dogru yazdigi gibi bu ikisini de dogru yazsin?

Selamlar,

Kod editörünüzün yazı tipini değiştirmiş olabilirsiniz. Eğer böyle bir şey yoksa bahsettiğiniz harfleri excel sayfasında yazıp kod içinde sayfadaki hücre adreslerini referans vermeyi deneyin.

Korhan Hocam, yorumunuz icin tesekkur ederim. yonlendirmenizle editorun dil seceneklerini buldum ve verdana turkishi secince yazamadigim harfleri yazabildim sayenizde. sorunum cozuldu. ama merak ettigim bir konuyu daha soracagim; editor dil seceneklerinde ve devaminda merakimdan inceledigim excelin kendi dil seceneklerinde... her zaman olan "times new roman turkish" dil secenegi bulunmuyor? bunu kendim mi bulup bir yerlere eklemeliyim? . tekrar yol gostermeniz icin cok tesekkur ederim. iyi calismalar

Selamlar,

Sanırım bu dil seçeneği standart içinde yüklenmiyor. Ayrıca yüklemeniz gerekiyor. Nette arama yaparak ulaşabilirsiniz.

Konuyu tekrar acmak istemiyorum ama cozum bulamiyorum. for dongusu icinde "şahin" gibi turkce karaktere sahip kelimeleri ingilizce "sahin" e cevirmeye calisiyorum. ve basaramiyorum. editorun icinde turkceye gecip turkce yazabiliyorum ama dongu icinde "ş" harflerini "s" yap seklindeki makro ilgili hucreyi yakalayamadan geciyor. excelden kopyalayip editore paste yaptigim zaman editorde ? isareti ciktigini farkettim. excelim ile makro editoru arasinda bazi ayarlar yanlis ama nedir bulamadim. bilen hocalarimiz varsa ve yol gosterirlerse cok sevinirim.

Selamlar,

Birde denetim masasından bölgesel dil seçenekleri bölümünde bulunan dil seçeneğini Türkçe olarak ayarlayıp denermisiniz.

merhaba
aşağıdaki kodu hangi hücreler değişecek ise seçip dener misiniz
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
On Error Resume Next
Dim i As Integer
Trk = Array("ı", "İ", "ğ", "Ğ", "ü", "Ü", "ş", "Ş", "ö", "Ö", "ç", "Ç")
Ing = Array("i", "I", "g", "G", "u", "U", "s", "S", "o", "O", "c", "C")
For Each Hucre In Selection
For i = 0 To 11
Hucre.Value = Replace(Hucre, Trk(i), Ing(i))
Next i
Next Hucre
MsgBox "Değişiklikler Yapılmıştır. www.excel.web.tr ailesine teşekkürler"
End Sub
Ömer uzman'dan Alıntıdır.

korhan hocam, ayarlarim turkce idi tekrar kontrol ettim hala turkce. cilgin hocam sizin makroyu da uyguladim sonuc vermedi. ama cok ilginc. excelden şahini kopyaliyorum paste diyorum editore ve ?ah?n yaziyor... ilgilendiginiz icin tesekkur ederim

Geri