• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makroda topla.çarpım

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Forumda emeği geçen herkes merhaba. Arkadaşlar aşağıdaki kodlarda ilk dizide bir sorun yok. İkinci dizideki kodlarda rakam yerine metin değeri yazdığımda makro değer hatası veriyor. sayfaya topla.çarpım formülüyle denediğimde bir sorun yok. Bu durumda tablomda da bir sorun yok görünüyor. Deneme yanılma yöntemi ile çözmeye çalıştım ama beceremedim. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. :)

Cells(a, "AD") = Evaluate("=SumProduct((b2:b1000=" & Cells(a, "AA").Address & ")*(H2:H1000 = 100))")
Cells(a, "AE") = Evaluate("=SumProduct((b2:b1000=" & Cells(a, "AA").Address & ")*(J2:J1000 = "ANKARA")")

Ömer hocam bu çalışmalar bende mevcut. Zaten sabahtan beri bu çalışmalara bakıyorum. Ben bu kodları döngü içinde kullanıyorum. Daha doğrusu for next döngüsüne uyarlamaya çalışıyorum. Neyi gözden kaçırdığımı da merak ediyorum. Ama beceremedim. Gene de ilginiz için teşekkürler.

For a 3 To 26
.... (yukardaki kodlar)
Next a biçiminde

Bu şekilde deneyiniz..

Evaluate("=SumProduct((b2:b1000=" & Cells(a, "AA").Address & ")*(H2:H1000=""100""))")

.

Bu şekilde deneyiniz..

Evaluate("=SumProduct((b2:b1000=" & Cells(a, "AA").Address & ")*(H2:H1000=""100""))")

.

Hocam çok teşekkürler. Emeğinize sağlık. Baya bi strese girmiştim hani. :)

Geri