• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroda Tek Koşul hariç Filtreleme

Tarikkk_

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Merhabalar Aşağıda kullandığım makroda Arpa hariç diğer tüm koşulları getirmesini istiyorum.
Array("<>ARPA"), Operator:=xlFilterValues gibi şeyler denedim ama olmadı Arpa dışında çok fazla koşul olduğundan ve sonradan eklenecek şeyler olduğundan sadece arpa haricindeki diğer herşeyi getirmesini istemiyorum. kodla yapma imkanımız varsa yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Kod:
Sub Makro2()
        Sheets("ALIŞ-SATIŞ").Unprotect
    Range("TB_AS").AutoFilter
    ActiveSheet.ListObjects("TB_AS").Range.AutoFilter Field:=11, Criteria1:= _
        Array("ARPA"), Operator:=xlFilterValues
End Sub

Tanımlı tabloda nasıl olur bilemedim. Ama tablo yerine aralığınızı belirtirseniz.
ActiveSheet.Range("$A$1:$B$5").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="<>Mehmet", Operator:=xlAnd

Tanımlı tabloda nasıl olur bilemedim. Ama tablo yerine aralığınızı belirtirseniz.
ActiveSheet.Range("$A$1:$B$5").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="<>Mehmet", Operator:=xlAnd

sağolun hocam tam istediğim gibi oldu. çok teşekkürler

Eğer sözkonusu aralık "TB_AS" olarak adlandırılmışsa;

Kod:
Sub Test()
    Range("TB_AS").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="<>Mehmet", Operator:=xlAnd
End Sub

Ya da, sözkonusu alan sayfada "Tablo" olarak yer alıyor ve bu tablonun adı eğer "Table1" ise;

Kod:
Sub Test2()
     ActiveSheet.ListObjects("Table1").Range.AutoFilter Field:=1, Criteria1:="<>Mehmet", Operator:=xlAnd
End Sub

.

Eğer sözkonusu aralık "TB_AS" olarak adlandırılmışsa;

Kod:
Sub Test()
    Range("TB_AS").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="<>Mehmet", Operator:=xlAnd
End Sub

Ya da, sözkonusu alan sayfada "Tablo" olarak yer alıyor ve bu tablonun adı eğer "Table1" ise;

Kod:
Sub Test2()
     ActiveSheet.ListObjects("Table1").Range.AutoFilter Field:=1, Criteria1:="<>Mehmet", Operator:=xlAnd
End Sub

.

hocam bu seferde şöyle bir sorum olacak Mehmet yerine <>$I$3 hücresindeki değer hariç "<>$I$3" bu şekilde yazınca olmuyor. yardımınız için şimdiden teşekkür ederim

Kod:
ActiveSheet.ListObjects("TB_AS").Range.AutoFilter Field:=11, Criteria1:="<>$I$3", Operator:=xlAnd

Merhabalar,
Aşağıdaki şekilde dener misiniz.

ActiveSheet.ListObjects("TB_AS").Range.AutoFilter Field:=11, Criteria1:="<>" & [I3], Operator:=xlAnd

Geri