• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makroda tarih işlemleri

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar ekli dosyada özel kredi ödeme tablosu var.
* Tabloda öncelikle anaparayı verilen TAKSİT SAYISINA bölüp, tabloda verilen İLK TAKSİT TARİHİ nden itibaren ANAPRA PERİYODU (örneğin 3 er ay veya 6 'şar ay) kadar arayla taksit tarihlerini hesaplatacağım.. ancaktasit periyotları her zaman ayın son günü olmalı...

* sonra aynı tarihleri faizler için hesaplayacağım..

* en son da her iki tarih zincirini (anapara ve faiz tarihi) tarih sırasına sokacağım..

arkadaşlar konu üzerinde yardımcı olursanız çok sevinirim.. şu an için olayın en başında takıldım. herhangir bir tarihe makroda 6 ayı nasıl ekletebilirim...180 gün dersem hatalısonuçlar çıkabiliyor...Ekli dosyayı görüntüle 88866

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuzu pek anlamadım ama belli bir süre her ayın son gününü yazdırmaya örnek açısından dosyayı inceleyiniz.

Not : Dosyanızda birleştirilmiş hücreleri kaldırdığım için kodda kullanılan referanslara dikkat ediniz.

Kod:
Sub Hesapla()
Dim i       As Integer
Dim Tarih   As Date
Tarih = DateSerial(Year([L2]), Month([L2]), Day([L2]))
For i = 1 To [H4] ' Taksit sayısına kadar döngü kuruldu
   Tarih = DateSerial(Year(Tarih), Month(Tarih) + 1, 0)
   Cells(i + 10, "B") = Tarih
   Tarih = DateSerial(Year(Tarih), Month(Tarih) + 1, 1)
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

Necden üstadım öncelikle ellerine sağlık tam istedğim sey olmuş.. çok teşekürler..

ama bişey sormak istedim bu ayın son gününü sağlayan ne ?

birde dormülün en sonunda gün kısmında önce 0 sonra 1 demişsin o ne anlama geliyor..
Tarih = DateSerial(Year(Tarih), Month(Tarih) + 1, 0)
Tarih = DateSerial(Year(Tarih), Month(Tarih) + 1, 1)

tekrar çok teşekürler

Merhaba,

Ay'a 1 ekleyip Gün'ü 0 (sıfır) yaparsanız ayın son gününe ulaşırsınız.
Yani Ay kodu 5 ise ve gün 0 ise bu Nisan ayının son günü demektir.
Döngüde bir sonraki ay'ı bulabilmek için ise ikinci işlemde günü 1 yaptım ki bir sonraki ay belli olsun diye.

Adım adım (F8) le makroyu çalıştırırsanız mantığını daha rahat anlarsınız.

benim şöyle bir sorunum var.bir bayan havuza aylık abonelik yaptırıyor.4 seçeneği var haftada 1 gün ,2gün ,3gün ve 4 gün olmak üzere bu günler sabit çarşamba - cuma- ctesi-pazar.ancak bayan ödeme yaptığında seçtiği gün sayısına göre seans vermek zorundayız.örenegin haftada 1 gün gelecek çarşamba günü olsun.başladığı çarşamba gününden itibaren 5 çarşamba vermek zorundayız.yada çarşamba cuma istedi 5-çarşamba 5 cuma vermek zorundayız.esas sorum ben kişinin başladığı tarihten itibaren 5 seans yazdığımda bana biyiş tarihini otomatik olarak göstermesini istiyorum.çok mu zor acaba.ilginiz için teşekkürler.

benim şöyle bir sorunum var.bir bayan havuza aylık abonelik yaptırıyor.4 seçeneği var haftada 1 gün ,2gün ,3gün ve 4 gün olmak üzere bu günler sabit çarşamba - cuma- ctesi-pazar.ancak bayan ödeme yaptığında seçtiği gün sayısına göre seans vermek zorundayız.örenegin haftada 1 gün gelecek çarşamba günü olsun.başladığı çarşamba gününden itibaren 5 çarşamba vermek zorundayız.yada çarşamba cuma istedi 5-çarşamba 5 cuma vermek zorundayız.esas sorum ben kişinin başladığı tarihten itibaren 5 seans yazdığımda bana biyiş tarihini otomatik olarak göstermesini istiyorum.çok mu zor acaba.ilginiz için teşekkürler.

Merhaba,

Lütfen farklı konuların altına konu açmayınız.

Sorunuzu yeni bir konu olarak ve örnek dosya ile birlikte sorunuz.

Geri