makroda tarih formatı

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-11-2020
Calendar kullanarak textboxdan excele tarih yazdırıyorum. Ancak daha sonra excelde manuel değişiklik yapıldığında tarih farklı bir format alıyor.

Formda araştırırken aşağıdaki yazdığım bazı tarih formatlarının kullanıldığını gördüm. Bunların anlamları nelerdir. Yukarıda bahsettiğim sorunla karşılaşmamak için nasıl bir format kullanmalıyım?

CDate(TextBox1.Text)
Format(TextBox1, "dd.mm.yyyy")
Textbox1.value

İ

İhsan Tank

Misafir
Calendar kullanarak textboxdan excele tarih yazdırıyorum. Ancak daha sonra excelde manuel değişiklik yapıldığında tarih farklı bir format alıyor.

Formda araştırırken aşağıdaki yazdığım bazı tarih formatlarının kullanıldığını gördüm. Bunların anlamları nelerdir. Yukarıda bahsettiğim sorunla karşılaşmamak için nasıl bir format kullanmalıyım?

CDate(TextBox1.Text)
Format(TextBox1, "dd.mm.yyyy")
Textbox1.value
Merhaba
Cdate tarih formatında yazar 01.01.2011
Format ise metin şeklinde kayıt yapar sol'a yanaşık 01.01.2011
Value ise değeri yazdırır.

Nerede kullandığınızı görmediğim için hangisini kullanacağınızı tavsiye edemiyorum.
Format(TextBox1, "dd.mm.yyyy") bunu kullanacaksanız
cdbl(Format(TextBox1, "dd.mm.yyyy")) şeklinde giriş yaptırın.
Dosya eklerseniz daha fazla yardım edebilirdim.

Birde Calendar kullanıyorsanız
Hangi hücreye yazdıracaksanız Calendar nesnesine tıkladığınız anda sayfaya otomatik kayıt yaptırma yolunu seçebilirsiniz daha kullanışlı olabilir.

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
slm

cdate(TextBox1)... hücreleri biçimlendirme tarih(date) olarak formatlanmış ise, cdate kullanılabilir... hücre metin biçimlendirilmiş ise hücreye sayı değeri olarak gelir..

Format(TextBox1, "dd.mm.yyyy") ... hücre biçimlendirmesi, metin(string) veya tarih(date) olması farketmez; hücreye metin olarak alınır...(gün.ay.yıl)

textbox1.value... metinsel değer olarak algılanır...

Format(TextBox1, "dd.mm.yyyy") kulanmanı öneririm...

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-11-2020
Tüm açıklamalar için çok teşekkür ederim.