• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroda Satır Alma Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan uKiGS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,

Çalıştırmış olduğum excelimde makro var. içinde bulunan tablom satır 23 e kadar gidiyor fakat makro tabloyu satır 20 ye kadar alıyor. Bunun çözümü ne olabilir?

Ekli dosyalar

Merhaba,
Kodlarınızda aşağıda gösterilen kod satırını bulup;
Kod:
[COLOR="Red"][B]saydir = WorksheetFunction.CountIf(Range("B:B"), "<>") + 1[/B][/COLOR]

Aşağıdaki kod satırı olarak değiştiriniz.
Kod:
[COLOR="Blue"][B]saydir = Sayfa1.Range("B" & Rows.Count).End(3).Row[/B][/COLOR]

çok teşekkürler işimi gördüm.

saydir = WorksheetFunction.CountIf(Range("B:B"), "<>") + 1 bu kodun yerine şunu deneyin.

saydir=Sayfa1.Cells(1048576, 2).End(xlUp).Row-1

peki bir soru daha sormak istiyorum. benim outlookta 2 tane mail atanmış durumda. birisi kişisel biriside şirket ben bu mail adreslerinden istediğimi seçebilir miyim ?

peki bir soru daha sormak istiyorum. benim outlookta 2 tane mail atanmış durumda. birisi kişisel biriside şirket ben bu mail adreslerinden istediğimi seçebilir miyim ?
Kodlarınızda; .Send ifadesini, .Display olarak değiştiriniz. Böylelikle göndermeye hazır pencere açılacak ama siz gönder butonuna basmadıkça gitmeyecektir. Bu esnada From (Kimden) kısmında hangi adresinizi istiyorsanız onu seçili duruma getirin. Mesajınızın gitmeden son durumunu da iyice kontrol ettikten sonra gönder butonuna tıklayarak gönderebilirsiniz.
Belirttiğim kod kısmı aşağıdadır:
Kod:
            With .Item
                .SentOnBehalfOfName = "[COLOR="Red"]sizin_adresiniz@gmail.com[/COLOR]"
                .To = Cells(2, 11)
                .CC = Cells(3, 11)
                .Subject = Cells(1, 11)
                .bcc = "ukigs@hotmail.com"
               [COLOR="Red"][B] .display[/B][/COLOR] 'Send yerine kullanırsanız, siz göndermedikçe gitmez.
            End With

Son düzenleme:
.Introduction = "Merhaba, Efesan Liman Sahasında bulunan gümrük ve stok araç adetleri marka ve model bazında aşağıdaki tabloda bilgilerinize sunulmuştur."

bu satıra ben 3 satırlık daha ek eklemek istiyorum onu nasıl yapabiliriz?

.Introduction = "Merhaba, Efesan Liman Sahasında bulunan gümrük ve stok araç adetleri marka ve model bazında aşağıdaki tabloda bilgilerinize sunulmuştur."
bu satıra ben 3 satırlık daha ek eklemek istiyorum onu nasıl yapabiliriz?
Kod:
.Introduction = "Merhaba, Efesan Liman Sahasında bulunan gümrük ve stok araç adetleri marka ve model bazında aşağıdaki tabloda bilgilerinize sunulmuştur." & _
vbcrlf & "........" & _ 'ikinci satırınızı noktalı yere yazınız.
vbcrlf & "........."    'üçüncü satırınızı noktalı yerlere yazınız.

Biliyorum çok zahmet verdim size ama bu dosyayı otomatik olarak belirtilen saatte atmamız mümkün mü? Mesala her sabah saat 08:00'da atmasını istiyorum belirttiğim maile bunun bir yolu varmıdır ?

Biliyorum çok zahmet verdim size ama bu dosyayı otomatik olarak belirtilen saatte atmamız mümkün mü? Mesala her sabah saat 08:00'da atmasını istiyorum belirttiğim maile bunun bir yolu varmıdır ?
Gün ve saat planlamasını; Excel kodları ile değil, Windowsun görev zamanlayıcısı ile halledebilirsiniz. Belirtilen gönderimlerin yapılması için kodların yazılı olduğu dosyanın açık olması lazım.

Geri