• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroda işlemler arası zaman ekleyebiliyor muyuz?

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Arkadaşlar merhaba,

Benim 5 er sütun değişken değerlerden oluşan (ör. üretici kodu,irsaliye no, irsaliye tarihi, ürün kodu, adet) yaklaşık 30.000 er satırlık iki listem var. Bu iki listede ben bu 5 değerin bire bir eşleşen satırlarını bulmak için her satır için 5 değişkeni 6. sütunda birleştirip, birleştir formülü uyguladığım satırları düşeyara ile birbirinde aratıyorum. Düşeyara formülünü A dan Z ye sıraladığımda eşleşen değerler yan yana geliyor eşleşme yenler listenin altında kalıyor.

Bu işlemi "makro kaydet" ile yaptığımda düşeyara formülünü tüm satırlara uygulamadan A dan Z ye sıralamaya çalışıyor. Benim istediğim vba da düşeyara ile A dan Z ye sırala işlemlerinin arasına yazacağım kod ile düşeyara formülü tüm satırlara uygulandıktan sonra A dan Z ye sıralama yaptrmak.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Sorularınızı; gerçek belgenizin, özel bilgi içermeyen küçük bir kopyası şeklinde hazırlayacağınız bir örnek belge üzerinden sorarsanız,
hem daha hızlı sonuca ulaşırsınız hem de alternatif cevaplar almanız mümkün olur.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Geri