• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroda Formül Hatası (1004)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Merturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2007
Merhaba,

Forum içinde aradım. Bulduğum cevaplar çözüm olmadığı için konu açıyorum.

Bir rapor şablonu üzerinde çalışıyorum. Düşeyara yapılan bir kısmı makroya taşımak istedim. Fakat hata veriyor.

Kod:
Sheets("Kalite Güvence").Range("V2") = "IFERROR(IF(Q3="""";"""";VLOOKUP(Q3;'Mağaza - Bölge Listesi'!A:C;3;0));"""")"
Yukarıdaki gibi yazarsam kod olduğu gibi gözüküyor. Ama başına = işareti koyup aşağıdaki gibi yazarsam da 1004 hatasını alıyorum.

Kod:
Sheets("Kalite Güvence").Range("V2") = "=IFERROR(IF(Q3="""";"""";VLOOKUP(Q3;'Mağaza - Bölge Listesi'!A:C;3;0));"""")"

Evaluate ile çalıştırmayı düşünüyorum ama daha evaluate'i ekleyebilecek kadar ilerleyemedim :) Teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba.

Yanlış anlamadıysam aşağıdaki şekillerde olabilir.
Sorun yaşarsanız, sorunuzu örnek belgeyle destekleyin.

Örnek belge özellikleri ve yükleme yöntemine ilişkin açıklamalar cevabımın altırdaki İMZA bölümünde var.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]Sheets("Kalite Güvence").Range("V2")[COLOR="Red"].Formula[/COLOR] = "IFERROR(IF(Q3="""";"""";VLOOKUP(Q3;'Mağaza - Bölge Listesi'!A:C;3;0));"""")"

Sheets("Kalite Güvence").Range("V2") = [COLOR="red"]Evaluate([/COLOR]"=IFERROR(IF(Q3="""";"""";VLOOKUP(Q3;'Mağaza - Bölge Listesi'!A:C;3;0));"""")"[B])[/B][/FONT]

Ömer Hocam,

Denediğimde şöyle oldu.

Formula ile denediğimde başına "=" gelmeden formül geliyor yani hesaplamıyor.
Evaluate ile denediğimde ise #VALUE yazıyor.

Son düzenleme:
Aşağıdaki şekilde işnizi görürmü?

Kod:
Sub duseyara()
Dim wf As WorksheetFunction
Set wf = WorksheetFunction
Set s1 = Sheets("Kalite Güvence"): Set s2 = Sheets("Mağaza - Bölge Listesi")
If s1.Range("Q2") <> "" Then
s1.Range("V2") = wf.IfError(wf.VLookup(s1.Range("Q2"), s2.Range("A:C"), 3, 0), "")
End If
End Sub

Sn. vardar07

Çözüm öneriniz için çok teşekkür ederim. Farklı bir metod öğrenmiş oldum.

Bu formülü yaklaşık 10Bin satıra uygulayacağım. for - next döngüsüyle yaptığımda çok uzun sürede döngüyü tamamlıyor. Eğer hücrenin içinde formülü hesaplarsam çok daha kısa sürede tamamlıyor. Bundan dolayı hücre içinde formül hesaplamak daha makul geliyor açıkçası.

Evaluate ya da formula'yı çalıştırabilisem daha hızlı sonuç alacağım.

İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

Geri