Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
su an diziler çalışıyorum da elinizde bir kaç örnek varsa yollayabılır mi ? daha net anlamak istıyorum , ayrıca excel makroda dizi tanımlanırken de boyutu belli edilmeli midir?
Option Base 1 ' Dizinler sıfırdan başlar, bu parametre ile 1'den başlatabilirsiniz
Sub dizi1()
Dim a() 'a dizinini tanımladık
a = Array(10, 20, 30, 40, 50) 'önceden tanımlayarak
ReDim Preserve a(6) 'bu ifade ile oluşan dizine yeni elemanlar ekleyebilirsiniz. Parantez içine yazdığınız ifade ile dizinin boyutunuda arttırmış olursunuz.
a(6) = 60
'yukarıdaki yöntem yerine aşağıdaki gibi yaparak dizini fazladan boyutlandırmadan işlem yapabilirsiniz.
ReDim Preserve a(UBound(a) + 1) 'ubound ile dizideki eleman sayısını bulabilirsiniz. Boyutu bir attırıyorum.
a(UBound(a)) = 70 ' yukarıda arttırma işlemi yapıldığı için, yeniden yapmaya gerek yok.
Erase a 'dizinin içeriğini silmeye yarar
ReDim Preserve a(1) 'tekrardan dizine eleman ekledim.
a(1) = 60
End Sub
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.