• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroda değişken atama,yardım!

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010- TR/ENG
Merhaba,
Tabloda buldurduğum bir değeri, makroyla yaptırdığım işlemlerde kullanmak istiyorum (Ör: Cells(7, t - l) = Cells(6, t) ) ama

l=düşeyara(a1;ana!$a$3:$u$300;2;0)

şeklinde belirttiğimde hata alıyorum, burdaki hata nedir veya daha değişik bir yolu var mıdır?

Yardım edebilir misiniz?

Merhaba, denemedim fakat

Kod:
i=Evaluate("=VLOOKUP(a1;ana!$a$3:$u$300;2;0)")

Bu kodu dener misiniz? Olmaz ise "Evaluate" kelimesi için arama yaparak araştırma yapabilirsiniz.

İlginiz için teşekkür ederim, bu şekilde çalışmıyor. Dediğiniz gibi "evaluate" komutuna bakmaktayım fakat ilgilenen arkadaşlar varsa yardımlarını beklemeye devam ettiğimi belirtmek isterim.

Merhaba, bir deneme yaptım şununla sonuca ulaştım.
Kod:
Sub deneme()
Dim formul
Dim sonuc
formul = "=VLOOKUP(I9,I1:L5,1,0)"
sonuc = Evaluate(formul)
MsgBox sonuc
End Sub
Siz de yukarıdaki formülü noktalı virgül yerine virgül koyarak tekrar deneyebilir misiniz?

Çok teşekkür ederim değerli uğraşınız için, sorun çözüldü.Ayrıca yukarıda belirttiğiniz formülde ";" yerine "," kullanınca çalışıyor(deneyerek anca bulabildim, kusura bakmayın). İyi çalışmalar diliyorum.

l = Evaluate("=VLOOKUP(a1,ana!$a$3:$u$300,2,0)")

Deneyerek !?? :dusun:
http://www.excelvba.net/viewtopic.php?f=4&t=18318&p=137058#p137058

Siz deneyerek çözebiliyorsanız bize gerek yok demektir.

İyi akşamlar.

Deneyerekten kastım aslında forumlarda arayarak vs. şeklinde olmakla birlikte birazda kısa kesmek istemiştim ama haklısınız,kusuruma bakmayın Murat OSMA, alın terinizi çalmak gibi bir niyetim yoktu, daha dikkatli olurum bundan sonra.

Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, iyi akşamlar.

Geri