Makro Yazılımı

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe ingilizce
Öncelikle herkese iyi günler dilerim.

Arkadaşlar excel üzerinde birçok formül bilgisine sahibim. Birçok dosyamı bu formüller ile çalıştırıp işimi görebiliyorum. Ancak makro yazılımı konusunda bilgim hiç yok. Elimde depo kayıtlarımı tuttuğum bir excel dosyası var. (Öncelikle şunu belirtmeliyim, forumda oldukça detaylı arama yaparak mevcut programları ve yazılımları inceledim ancak kendime uygun birşey bulamadım. Bulduklarımıda makro bilgim olmaması nedeni ile kendime göre çeviremedim.) Elimde bulunan mevcut dosyayı formlar halinde çalıştırmak, ürün için arama yapmak gibi makrolar ile basit bir hale getirmek istiyorum. Detaylı bir biçimde dosya içinde açıklamalar mevcut. Makro yazmayı bilen arkadaşların yardımı olursa çok sevinirim.

Ayrıca belirtmek istediğim bir konu daha var. Excel hakkında sizler kadar bilgi sahibi olmadığım için çoğu zaman yardımcı olamıyor, paylaşımlarda bulunamıyorum. Sadece okuyor ve soru soruyorum. Ancak 10 parmak klavye kullanabiliyorum. İnanın bu konuda çok hızlıyım. Eğerki forum içinde yazılması gereken uzun, yazılar, datalar vs. varsa bunları büyük bir zevkle yazarak forma katkıda bulunmaya çalışabilirim.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Arkadaşlar en azından yapılamaz yazabilirdiniz. 119 kişi görüntülemiş tek bir cevap yok.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sayın Ersin
Bende sizin gibi excel de bütün işlerimi fomüller yolu ile yapıyorum makro yazılımı konusunda çok az bilgim var fakat özet tablo ile bu sorununuzu çözebilirsiniz gibi geliyor ekteki dosyada bir özet tablo yaptım buradaki değişkenleri ayarlayıp istediğiniz bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. eğer bu tablo işinize yararsa kod yazmadan küçük bir makro ile çalışrı hale getirebiliriz.
iyi günler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Sayın Tar23 ilginize çok teşekkür ederim. Ancak belirttiğim gibi 2400 kaleme yakın ürün var. Özet tablo denemesi esnasında yine oldukça zor olucak. Makro ve yazılım konusunda bu kadar uzman hocalarımız varken bu kadar ilgisiz kalmaları beni açıkçası şaşırttı.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sayın Ersin
benim buna benzer tablolarım var 15000 kadar ve bu şekilde rahatlıkla işim görüyorum denemenizi tavsiye ederim.