• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro yardımı ile satır ve sutun silme

Excel Vers. ve Dili
excel- 2003 Türkçe
forma baktım ama bulamadım. Şöyle bir koda ihtiyacım var.
A1 hücresine ne yazarsam B10 ila B300 hücrelerinde bu yazdığım kelime var ise bu satırları silsin.

Örnek diyelimki B22 hücresinde "Esas No" yazıyor ben bunu A1 hücresine Esas No yazıp sil dediğimde B sutunundaki Esas No yazan satırları silmesini istiyourm.

Ayrıca birde A, B, C, D, E sutunlarını da kolayca silebilecek bir kod istiyorum. teşekkür ederim kolay gelsin

yanıt

Kod:
Sub satsil()
Dim sat As Integer
    For sat = 300 To 10 Step -1
        If Cells(sat, "b") = [a1] Then
            Cells(sat, "b").EntireRow.Delete shift:=xlUp
        End If
    Next
End Sub

teşekkkür ederim. Birde şu sutun silme ile ilgili bir kod yazabilir misiniz.

Selamlar,

Ferhat bey bu istediğiniz işlemi makro kaydet yöntemini kullanarak rahatlıkla kendinizde yapabilirsiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub SÜTUN_SİL()
    Columns("A:E").Delete Shift:=xlToLeft
End Sub

korhan bey peki benimde bi sorum olacak diyelim 12 tane hücremiz var eger 12. hücre doldugunda alt kısma 1 tane daha satır ekleyecek tablo şeklinde bunu nasıl yapılabilir

örnekde var boy 12 yazan kısım doldugunda alta aynı özellikte bi satırdaha açılacak olabilirmi

Ekli dosyalar

Merhaba yeni üye oldum cevabımı başka sayfaya yönlendirmeyeceğinizi ümit ederek soruyorum :)
İş yerimizde bizim çalıştığımız bir serendip programı var excel olarak herhangi bir raporu excele aktardığında gereksiz bir çok sütun çıkıyor bende bunları her seferinde tek tek silmek zorunda kalıp işime yarayan sütun kalana kadar siliyorum uzun iş yükü oluyor. Hazır bir format olsa her excele rapor aktardığında ben o raporu formül hazır olan ayrı bir excel sayfasına aktarsam formulü uygulandığında sadece istediğim sütunların gelmesini sağlasam olurmu nasıl yapacağız bu işi

86selim007 istediginiz islemi tam olarak anlamadim ama istemediginiz sutunlar cikiyorsa belgeniz uzerinde pivot olusturup istediginiz kriterleri ekleyip onuda yeni bir excel sayfasinda gormeniz mumkun

Geri