• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro yardımı ile çoklu düşey arama, verileri farklı sayfaya aktarma

Excel Vers. ve Dili
Ev ve İş Office 2007 Türkçe
Merhabalar,

Her ürün için tek tek maliyet tablosu gerçekleştirmekteyim.

Ama bu işlem çok uzun sürmekte ve verileri her defasında her sayfada güncellemek zorunda bırakıyor.

Şimdi ise yapmak istediğim; 1 adet database kitabı oluşturarak (tüm malzemelerin listesinin olduğu ve hangi ürünlerde kullanıldığını gösteren), diğer çalışma kitabında ise makro ile ürününün maliyet hesabını yapmak.

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler,

Son düzenleme:
Merhabalar,

Her ürün için tek tek maliyet tablosu gerçekleştirmekteyim.

Ama bu işlem çok uzun sürmekte ve verileri her defasında her sayfada güncellemek zorunda bırakıyor.

Şimdi ise yapmak istediğim; 1 adet database kitabı oluşturarak (tüm malzemelerin listesinin olduğu ve hangi ürünlerde kullanıldığını gösteren), diğer çalışma kitabında ise makro ile ürününün maliyet hesabını yapmak.

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler,

İşleminizi sizin istediğiniz gibi ayrı bir dosya olan Cihaz için yaptım. Bu şekilde kullanacaksanız bu iki dosyanın aynı klasör içinde veya her ikisninde masaüstünde olması ve cihaz dosyasının kapalı olması gerekir.
Alternatif olarak aynı dosya içerisine de bir cihaz sayfası içerisine de aynı işlemi yapacak şekilde kod düzenledim.
Hangisi kolayınıza gelirse kullanırsınız.

Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İşleminizi sizin istediğiniz gibi ayrı bir dosya olan Cihaz için yaptım. Bu şekilde kullanacaksanız bu iki dosyanın aynı klasör içinde veya her ikisninde masaüstünde olması ve cihaz dosyasının kapalı olması gerekir.
Alternatif olarak aynı dosya içerisine de bir cihaz sayfası içerisine de aynı işlemi yapacak şekilde kod düzenledim.
Hangisi kolayınıza gelirse kullanırsınız.

Kolay Gelsin

Bedri Bey merhaba,

Desteğiniz ve yardımınız için çok teşekkür ederim. İnanılmaz işimi kolaylaştırdı. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Elinize, emeğinize sağlık.

Rahatsızlık vermez isem, son bir şey daha sorabilir miyim, cihaz seçimini yapıp aktarma işlemini tamamladıktan sonra, kopyalama işlemine devam ediyor gösteriyor ve filtrelenmiş halinde kalıyor. Transfer işlemi bittikten sonra sayfanın normal hale dönmesini nasıl sağlayabiliriz?

Tekrar çok teşekkür ederim.

Yukarıdaki Malzeme Database dosyasını güncelledim. Tekrar indirip deneyin.
Kolay Gelsin

Kolay Gelsin

Bedri Bey tekrar merhaba,

Bir şey daha sormam mümkün mü acaba? Cihaz kodlarının altındaki rakamları da yazmasını sağlayabilir miyiz?
Range("A2:E1000").Copy kısmını
Range("A2:BC1000").Copy, yaptığımda bütün değerleri yazıyor. Ama benim istediğim sadece kendine ait değerleri yazması.

Böyle bişey ekleyebilir miyiz? Yoksa, bu kısım için formül mü eklemeliyim?

Teşekkür ederim.

Bedri Bey tekrar merhaba,

Bir şey daha sormam mümkün mü acaba? Cihaz kodlarının altındaki rakamları da yazmasını sağlayabilir miyiz?
Range("A2:E1000").Copy kısmını
Range("A2:BC1000").Copy, yaptığımda bütün değerleri yazıyor. Ama benim istediğim sadece kendine ait değerleri yazması.

Böyle bişey ekleyebilir miyiz? Yoksa, bu kısım için formül mü eklemeliyim?

Teşekkür ederim.

Kolay Gelsin

Kolay Gelsin

Bedri Bey merhaba,

Size soru sormaya yüzüm kalmadı :agla: ama dosyayı geliştirdikçe sorunlar çıkmaya başladı.

Ürün listem oldukça kalabalık ve karışık. Kodda tanımlanan
a = WorksheetFunction.Match(ComboBox1.Text, [Database!a1:z1], 0)
kodunu
a = WorksheetFunction.Match(ComboBox1.Text, [Database!a1:dh1], 0) olarak düzenledim. Ama filtreleme işini yapmamaya başladı. Bu arada ürün listesi çok olunca, comboboxları ayırıp ayrı liste yaptım. Acaba bu karışıklık ondan mı kaynaklanıyor?
Hangi kodu değiştirirsem filtreleme işini düzeltebilirim? Sorunu destekleyebilmek için dosya ekte yer almaktadır.

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri