• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

MAKRO YARDIM

Excel Vers. ve Dili
2019-Türkçe
Merhaba Arkadaşlar,
A3:N4 Aralığı Ölçüt Aralığımdır.4.Satırdaki Herhangi Bir Sütuna Girdiğim Değere Göre Süzme İşlemi Yapar. Mesala Belge Tipi: Il10 Yazılmış Hali Listelenmiştir. Lakin Kriteri Yazdıktan Sonra İmleç 6.Satırın Altında Herhangi Bir Yerdeyse Makro Düzgün Çalışıyor, Ama 6. Satırın Üstünde Herhangi Bir Yerdeyse Herşey Bozuluyor. İmleç Nerede Olursa Olsun Çalışsın İstiyorum.

Dosyayı ekliyorum.
Bu işlemi Makro Kaydet ile yaptım.

Ekli dosyalar

Makronuzda
Range("A6").Select
satırını en başa alırsanız düzelir muhtemelen.

Dosyanız.Yazdığınız ölçüye göre listeler.Sayfa kodu

Ekli dosyalar

Belge Tipine bir belge yazın enter yaptığınız da süzme işlemini yapar.Çalışması için hücreye yazıp enter tuşlamanız yeterlidir.

Belge Tipine bir belge yazın enter yaptığınız da süzme işlemini yapar.Çalışması için hücreye yazıp enter tuşlamanız yeterlidir.

Merhaba Çıtır,

Siz VBA ile yapmışsınız, güzel olmuş elinize sağlık. Ben malesef Makro Kaydet seçeneğiyle yapmaya çalışıyorum, VBA beni baya aşan bir konu. :-)

Merhaba Çıtır,

Siz VBA ile yapmışsınız, güzel olmuş elinize sağlık. Ben malesef Makro Kaydet seçeneğiyle yapmaya çalışıyorum, VBA beni baya aşan bir konu. :)
Kaydettiğiniz makroda VBA kodlarından oluşur.Biraz düzenler ve gerekli bir iki kod ilavesi ile olur.VBA gözünüzde büyütmeyin.Neyse .Kolay gelsin.
Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.

Yusuf Bey merhaba,
Dediğiniz şekilde yaptım oldu valla. :)
Ama mantığını anlamadım. Açıklamanız mümkün mü.?

Range("A6").Select

A6 hücresini seçtiriyoruz

Selection.CurrentRegion.Select

A6'dan itibaren olan veri bulunan hücre bloğunu seçtiriyoruz

Selection.Clear

Seçilen hücrelerdeki veri ve biçimlendirmeleri temizliyoruz.

Range("liste").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
"kriter"), CopyToRange:=Range("A6"), Unique:=False

Özel filtre yoluyla filtrelenmiş verileri A6 hücresinden itibaren yapıştırıyoruz.

Makronun önceki halinde önce o anda hangi hücre seçiliyse o hücrenin etrafındaki hücre bloğu temizleniyordu. Genellikle de seçili hücre kriter olarak belirlenen alanda olduğundan o kısmı siliyordu. Şimdi A6'dan itibaren silmesini sağlamış olduk.

Range("A6").Select

A6 hücresini seçtiriyoruz

Selection.CurrentRegion.Select

A6'dan itibaren olan veri bulunan hücre bloğunu seçtiriyoruz

Selection.Clear

Seçilen hücrelerdeki veri ve biçimlendirmeleri temizliyoruz.

Range("liste").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
"kriter"), CopyToRange:=Range("A6"), Unique:=False

Özel filtre yoluyla filtrelenmiş verileri A6 hücresinden itibaren yapıştırıyoruz.

Makronun önceki halinde önce o anda hangi hücre seçiliyse o hücrenin etrafındaki hücre bloğu temizleniyordu. Genellikle de seçili hücre kriter olarak belirlenen alanda olduğundan o kısmı siliyordu. Şimdi A6'dan itibaren silmesini sağlamış olduk.
Bilgi için teşekkür ederim.

Geri