• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro yardım

Excel Vers. ve Dili
excel 2012
english
Arkadaşlar elimde film listesi excel dosyası var ben buna makro eklemek istedim ( visual basic ) her türlü yapıyorum dosyayı kapatmadan makro düzgün çalışıyor fakat excel dosyasını kapatım sonra tekrar açtığımda ne makro çalışıyor ne de yazdığım o kodlar görünüyor hepsi siliniyor nerede hata yaptığımı anlamadım ekte dosyayı ve resimlerin birazını göndericem toplam 300 kb boyut . yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

Yazdığım kod :

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim hcr As Range
Dim c As Integer
Dim yuk As Double, gen As Double
Columns("D").ClearComments
If Intersect(Target, [C4:C1500]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Count > 5 Then Exit Sub
With Cells(Target.Row, "D")
.AddComment
.Comment.Visible = True
.Comment.Shape.Select True
End With

On Error GoTo yok
'Selection.ShapeRange.Fill.UserPicture "D:Poster\" & Cells(Target.Row, "D") & ".jpg"'Poster Klasörü D Sürücüsünde OLmalı
Selection.ShapeRange.Fill.UserPicture (ThisWorkbook.Path & "\Poster\" & Cells(Target.Row, "D") & ".jpg") 'Poster Klasörü Excel Dosyası İle Ayni Yerde Olmalı

Selection.Height = 250 'yuk
Selection.Width = 150 'gen

Exit Sub
yok:
Selection.Height = 100 'yuk
Selection.Width = 100 'gen
'Selection.ShapeRange.Fill.UserPicture "D:\Poster\1Hata.jpg"'Poster Klasörü D Sürücüsünde OLmalı
Selection.ShapeRange.Fill.UserPicture (ThisWorkbook.Path & "\Poster\1hata.jpg") 'Poster Klasörü Excel Dosyası İle Ayni Yerde Olmalı
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyanızı kayıt ederken "Makro İçeren Dosya" biçiminde kaydetmelisiniz.

".xlsx" uzantısı ile kayıt ederseniz makrolarınız silinir.

Merhaba,

Dosyanızı kayıt ederken "Makro İçeren Dosya" biçiminde kaydetmelisiniz.

".xlsx" uzantısı ile kayıt ederseniz makrolarınız silinir.

ben excel ile gili hiç bir bilgiye sahip değilim sağdan soldan duyduklarım ve gördüklerim kadar biliyorum onu nasıl yapacağımı yazarsanız benim için iyi olur öğrenmiş olurum bu arada ingilizce kullanıyorum .

Merhaba,

Dosyanızı açın.
İçine makrolarınızı yazın.
Farklı kaydet (Save As) seçeneğini seçin.
Karşınıza gelen ekranda "Dosya Türü" (File Type) bölümünden "Makrolar Etkin Çalışma Kitabı" (Macros Enabled Workbook) seçeneğini seçip dosyanızı uygun bir yere kayıt edin.
Bu şekilde yaptığınızda dosyanızın uzantısı ".xlsm" olacaktır.

Merhaba,

Dosyanızı açın.
İçine makrolarınızı yazın.
Farklı kaydet (Save As) seçeneğini seçin.
Karşınıza gelen ekranda "Dosya Türü" (File Type) bölümünden "Makrolar Etkin Çalışma Kitabı" (Macros Enabled Workbook) seçeneğini seçip dosyanızı uygun bir yere kayıt edin.
Bu şekilde yaptığınızda dosyanızın uzantısı ".xlsm" olacaktır.

teşekkürler dediğiniz şekilde yaptım oldu çokta kolay bir işlemiş.

Geri