• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro/VBA ile Excel'den Outlook'a mail gönderimi

Herhangi bir mesaj çıkyor mu? işlem sırasında.

Merhaba,
bu aşamadan sonra; bilgisayar başında olmadan, yapabileceğim fazla bir şey kalmadı. Umarım sorunu çözersiniz. İyi çalışmalar.

Merhabalar,

Öncelikle eski bir konuyu yeniden hayata döndürdüğüm için özür dilerim :) Fakat yeni konu açmaktansa bunun üzerinde gitmek daha güzel olur diye düşündüm.

sn. dentex'in vermiş olduğu örneklerin bir çoğunu inceledim, fakat kendi tabloma bunları entegre etmeyi başaramadım.

Eklediğim dosyanın mantığı şu; bazı atölyelere verilmiş ürünler var. Bu ürünlerin gelmesi gereken termin tarihleri var. Bu tarihlerden bugünden önceki olanlar filtrelenip mail ile belirttiğim kullanıcılara gönderilmesi gerekiyor.

Bunun hakkında yardımcı olabilecek birileri varsa gerçekten çok minettar olurum.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Sayın Metehanist, konuyu yeni olarak açarsanız daha fazla şansımız olabilir.
Bu arada dosyanızda mail adresleri yok. İyi akşamlar.

Öneriniz için teşekkür ederim bir aşama ilerleyemezsem onu yapacağım mecburen.

Mail adresleri değişken olmayacak sabit xxx@xxx.net gibi düşünebilirsiniz. Teşekkürler.

merhaba oncelikle teskkur ederim cok guzel calisma olmus fakat bende actigimda run time error veriyor ve baktigimda .SEND olarak hatanin oldugu yeri gosteriyor acaba bir fikriniz varmi?

merhaba oncelikle teskkur ederim cok guzel calisma olmus fakat bende actigimda run time error veriyor ve baktigimda .SEND olarak hatanin oldugu yeri gosteriyor acaba bir fikriniz varmi?

. . .

Kaç nolu mesajdaki dosyayı denediniz ?
İsterseniz dosyanızın örneğini ekleyin ve yapmak istediğinizi üzerinde belirtin.
Üzerinde çalışalım.

. . .

birkac seyi kendim cozdum ama tam kafamdaki olayi oturtim sizinle paylasicam yardim alicam cok tesekkur ederim:)

. . .

Kaç nolu mesajdaki dosyayı denediniz ?
İsterseniz dosyanızın örneğini ekleyin ve yapmak istediğinizi üzerinde belirtin.
Üzerinde çalışalım.

. . .

yapmak istegigim soyle birseydi zaten excel dosyasini actiginizda goruceksiniz eger kalan gun sayisi 3den kucukse outlook a mail atmasi, mail basliginda konu olarak bulusma gunu yazmasi, buna haricen B, D ve E kolonlarinin maile otomatik yazdirilmasi, yani hangi satiri mail aticaksa orayi yazicak. yalniz ayni maili bir kez atmasi lazim surekli atarsa sorun olucak. ben biraz denedim ama olmadi eger sifirdan buna uygun birseyler yazabilirseniz sevinirim:)

birkac seyi kendim cozdum ama tam kafamdaki olayi oturtim sizinle paylasicam yardim alicam cok tesekkur ederim:)

Son düzenleme:
mail atma kodu

merhaba;
mail gönderme takip sayfasına takip ekleyip butonu aktif hale getirince data sayfasında belirlediğim başlangıç bitiş tarihi aralığında verdiğim koşullardaki veri girilirse mail atmasını istiyorum. yardımlarınız için teşekkürler. birde takip sayfasında yazmadığım yerlerin boş olma şartı (b2,c2 veya d2) da lazım . kusura bakmayın herhangi bir kod yazamadım.
iyi çalışmalar dosya ektedir.

Ekli dosyalar

ben sorunu hallettim yazdim code da) yalniz birden fazla hucre yazdircaksak maile nasi olucak? mesela A colonun 5. satirindakini yazdriom B kolunun 5. satirinida yazdirmak istersem nasi bir code olur?
yapmak istegigim soyle birseydi zaten excel dosyasini actiginizda goruceksiniz eger kalan gun sayisi 3den kucukse outlook a mail atmasi, mail basliginda konu olarak bulusma gunu yazmasi, buna haricen B, D ve E kolonlarinin maile otomatik yazdirilmasi, yani hangi satiri mail aticaksa orayi yazicak. yalniz ayni maili bir kez atmasi lazim surekli atarsa sorun olucak. ben biraz denedim ama olmadi eger sifirdan buna uygun birseyler yazabilirseniz sevinirim:)

mail gönderme sorunma yardımcı olucak kimse yokmu

Merhaba,

Bakım mühendisiyim ve işimde kullanmak amacıyla bir excel tablosu oluşturdum. Tek istediğim beni uyarması maille. Araştırırken bu siteyi buldum. Yaptığım tablo ekte. Benim istediğim bu tablodaki makinaların bakım zamanı geldiğinde(bakım zamanları 250-500-750-1000-1250-1500-1750-2000 saatlerde) yapılması gereken bakım uygulamalarını bana ve belirlediğim kişilere mail atmasını istiyorum. Birde excel içindeki belirli bir kolonda yazan metnide bu maile ekleyebilir miyim? Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Birşey daha eklemek istiyorum. Benim mail gönderme referansım en sağdaki IF formülleri yazılı kutulardaki renk olacak. Renk ile ilgili birşey bulamadım sitede. Yani rengi kırmızı olduğunda bakım arıza tespitleri sütunundaki ilgili kutucuğu ve belirli bir metni maille belirli kişilere atacağım.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba,
Belge süreleri bittiğine dair otomatik mail göndermek için aşağıdaki kodu yazdım. ancak he aynı isimleri ve 2 den fazla kişi olduğunda sadece 2 kişiye mail gönderiyor. sorun nedir? yardımcı olabilir misiniz?
Option Explicit

Sub Belge_durumu()

Dim i As Long, _
j As Integer, _
d, _
Adet As Integer, _
msg As String, _
HLink As String, _
Recipient As String, _
Subj As String

' Ron de Bruin
For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(2).Row

If Cells(i, "H") Like "EVET" And Cells(i, "I") Like "*@*" Then

Subj = "SER Geçerlilik Durumu"
msg = msg & "Sayın " & Cells(i, "B") & "%0A"
msg = msg & "%0A" & "Belgenizin geçerlilik süresi 1 ay sonra bitecektir."
msg = msg & "%0A" & "Lütfen bizi arayınız." & "%0A"
msg = msg & "%0A" & "Belge Başlangıç Tarihi : " & Cells(i, "C")
msg = msg & "%0A" & "Belge Bitiş Tarihi : " & Cells(i, "G")
msg = msg & "%0A" & "%0A" & "Ser"
msg = msg & "%0A" & "Bağ"
msg = msg & "%0A" & "İstanbul"
msg = msg & "%0A" & "Tel: 021"
msg = msg & "%0A" & "Faks: 021"
msg = msg & "%0A" & "www.ser.com"

d = Split(Cells(i, "I"), ";")
For j = 0 To UBound(d)
Adet = Adet + 1
Recipient = d(j)
HLink = "mailto:" & Recipient & "?"
HLink = HLink & "subject=" & Subj & "&"
HLink = HLink & "body=" & msg
ActiveWorkbook.FollowHyperlink (HLink)
Application.Wait (Now + TimeValue("0:00:01"))
SendKeys "%s", True
Next j

End If

Next

MsgBox Adet & " Adet Mail Gönderilmiştir....", vbInformation, "www.ser.com"

End Sub

Merhaba,
Belge süreleri bittiğine dair otomatik mail göndermek için aşağıdaki kodu yazdım. ancak he aynı isimleri ve 2 den fazla kişi olduğunda sadece 2 kişiye mail gönderiyor. sorun nedir? yardımcı olabilir misiniz?
Option Explicit

Sub Belge_durumu()

Dim i As Long, _
j As Integer, _
d, _
Adet As Integer, _
msg As String, _
HLink As String, _
Recipient As String, _
Subj As String

' Ron de Bruin
For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(2).Row

If Cells(i, "H") Like "EVET" And Cells(i, "I") Like "*@*" Then

Subj = "SER Geçerlilik Durumu"
msg = msg & "Sayın " & Cells(i, "B") & "%0A"
msg = msg & "%0A" & "Belgenizin geçerlilik süresi 1 ay sonra bitecektir."
msg = msg & "%0A" & "Lütfen bizi arayınız." & "%0A"
msg = msg & "%0A" & "Belge Başlangıç Tarihi : " & Cells(i, "C")
msg = msg & "%0A" & "Belge Bitiş Tarihi : " & Cells(i, "G")
msg = msg & "%0A" & "%0A" & "Ser"
msg = msg & "%0A" & "Bağ"
msg = msg & "%0A" & "İstanbul"
msg = msg & "%0A" & "Tel: 021"
msg = msg & "%0A" & "Faks: 021"
msg = msg & "%0A" & "www.ser.com"

d = Split(Cells(i, "I"), ";")
For j = 0 To UBound(d)
Adet = Adet + 1
Recipient = d(j)
HLink = "mailto:" & Recipient & "?"
HLink = HLink & "subject=" & Subj & "&"
HLink = HLink & "body=" & msg
ActiveWorkbook.FollowHyperlink (HLink)
Application.Wait (Now + TimeValue("0:00:01"))
SendKeys "%s", True
Next j

End If

Next

MsgBox Adet & " Adet Mail Gönderilmiştir....", vbInformation, "www.ser.com"

End Sub

Küçük bir dosya eklerseniz, daha çabuk yanıt olabilirsiniz.

Merhaba,
dosyayı ekledim. program takip sayfasında. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri