• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro/VBA ile Excel'den Outlook'a mail gönderimi

Excel Vers. ve Dili
Office 2007, İngilizce
Merhabalar,
Excel'de belirlediğim bir hücredeki değer belli bir seviyenin altına düştüğünde bana hücre değerini de belirtecek şekilde Outlook'a mail atmasını veya uyarı göndermesini istiyorum. Bunun için yazılmış hazır bir kod var mıdır?

Merhaba,
siz bir dosya ekleyin ve kriter hücreyi belirleyin.
Buna göre yardımcı olabiliriz. İyi çalışmalar.

Merhabalar,
Ekli dosyadaki kalan gün sayısı (J Sütunu) 15'in altına düştüğünde ''Kalan gün sayısı <15 gün'' şeklinde outlooka bir mail veya uyarı göndermek istiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,
dosya ektedir. Dosya açılırken çalışır. 0 günden fazla 15 günden az değer bulduğu zaman kodlarda "xxxx@xxxx.com" yazan yerlere belirlediğiniz adreslere mail gönderir(outlook açık olmalı). aynı gün içinde kapatılıp tekrar açılırsa tekrar mail göndermez. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Tekrar merhabalar,
Eklediğiniz dosya için öncelikle teşekkürler. Ancak macro enable olmasına rağmen malesef çalışmadı ve ilk satırdan itibaren hata veriyor (Compile error: Can not find project or library) ve "Private Sub Workbook_Open()" satırını işaretliyor.
Ne yapmam lazım bilgilendirebilir misiniz?

Merhaba,
vb editöründe tools/references penceresini açın. "Microsoft Outlook 14.0 Object Library" bulunmakta ve sanırım "missing" ibaresi yer almaktadır. Onu kaldırın ve sizdeki versiyonu seçin ve deneyin. Kolay gelsin.

dosya da ekteki hatayı alıyorum bu neden kaynaklanıyor?makro hiç çalışmadı
koaly gelsin
kutuka

Ekli dosyalar

• hata.jpg
    hata.jpg
    91 KB · Görüntüleme: 105
Merhaba,
eklediğiniz mesaj macro'ların devredışı (disabled) edildiğini belirtiyor. Excel Options/Trust center/trust center settings/Macro Settings sekmesine ulaşarak
gerekli iznleri verin ve "Trust access to the VBA project object model" şeçeneğini işaretlemeyi unutmayın. Kolay gelsin.

Merhaba,
ilk fırsatta dosyanızla ilgileneceğim. İyi akşamlar.

Merhaba,
"g" sütununa mail adresleri yazılacak varsayımı ile hazırladım. Dosya ilk açılışında "f" sütunundaki =20 olan değerlerin karşısındaki adreslere mail gönderir. Aynı gün içinde bir kez daha göndermez. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
selamlar
denemelerimde bu makroda j g denilmiş ama j de bir değer olmadığı için gönderim yapmıyor.
STABİLİTE dosyasındaki makroları bu dosya ya yapıştırdığımda mail gönderiyor.
.Body = "Mail gönderim bilgisi" yazıyor mail gövde kısmında bunun yerine b sütununda kim 20 altına düşmüşse o kişinin adı soyadı yaza bilirmi?
birde makro çalıştırınca allow basınca mail gidiyor?
bu neden kaynaklanıyor
çok teşekkürler

Ekli dosyalar

• makro.jpg
    makro.jpg
    93.3 KB · Görüntüleme: 30
Merhaba,
siz 11 no'lu mesajdaki dosyayı denememişsiniz sanırım.
İsteğiniz doğrultusunda güncelledim. Kolay gelsin.

selamlar
11.sıradaki dosyayı denedim
makrosunda j ve g sütunu denilmiş d de bir değer olmadığı için gönderim yapmıyyor olabilir diye düşündüm.
makro çalışmayınca STABİLİTE dosyasındaki makro yu 20110616 nolu dosyaya yapıştırdım.
bu makro maili gönder di
yalnız
.Body = "Mail gönderim bilgisi" yazıyor mail gövde kısmında bunun yerine b sütununda kim 20 altına düşmüşse o kişinin adı soyadı yaza bilirmi?
birde makro çalıştırınca allow basınca mail gidiyor?
bu neden kaynaklanıyor?(inşallah anlatabilmişimdir)
çok teşekkürler

Merhaba,
11 no'lu dosya da mail gitmemesinin nedeni
modül 2'deki tarihtendir.
Kod:
Public Function tarih() As Date
tarih = #7/[B][COLOR=Red]11[/COLOR][/B]/2011#
End Function
Kırmızı işaretli kısmı değiştirin. Kapatın açınca çalışacaktır. Böyle olmasının nedeni dosya her kapatılıp açıldığında mail göndermesinin önüne geçilmesidir.
Ayrıca 20'den küçük değil 20 güne eşit olanlar için çalışacaktır. Eğer 20'den küçük olursa dosya her gün ilk açılışında 20'den küçük günü olan herkese yine mail gönderecektir. Mesaj konusu ise outlook options'ları ile ilgilidir. Siz tarihi değiştirip deneyin sonuca göre devam edelim.

evet şimdi gönderim yapıyor
peki bu makro herhangi bir excel sayfası açıldığında da çalışır mı
o gün dosya açılmaz sa gönderim yapılmayacak o yüzden hergün dosyanın açık kalması gerekmekte
ya her dosya açıldığında aktif olacak
yada her sabah açık olarak bekleyecek.

birde allow a herzaman basacakmıyız?

Mantık olarak hergün bir kez açıldığı varsayılmıştır. Aslında 20 den küçük günler için mail gönderildiğini belirten bir sütun kullanabilirsek, her gün açılması diye de bir sorun kalmaz. Daha da sağlıklı olur. Belirttiğiniz uyarı mesajı için Outlook options/trust center macro settings seçeneklerini kontrol ediniz.

selam dentex
uyarı mesajı için ayarın outllok dan yapılması gerekiyor seçenekler güvenlik e posta güvenliğinden yapılıyor excel le bir ilgisi yok makro çalışıyor:) ama ben ayarını halledemedim

20 den küçük günler için bir sütun demişsin ya bu nasıl yapılabilir

teşekkürler
kutuka

Merhaba,
"I" sütununa mail gönderim bilgisi yazıyor. Daha önce gönderilmemişse çalışıyor. Dolayısıyla daha problemsiz. Ancak uyarı mesajı ben şirket ağında olduğum halde almıyorum. Ben de zaten Outlook ayarları ile ilgili izinlere bakın diye yazmıştım. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

"uyarı mesajı için ayarın outllok dan yapılması gerekiyor seçenekler güvenlik e posta güvenliğinden yapılıyor excel le bir ilgisi yok makro çalışıyor ama ben ayarını halledemedim"

Selam sanırım outllok 2010 kullanmıyorsunuz yanılıyormuyum

Geri